NOVAGENETIK
lucija-dekovic2

NOVA PREDSJEDNICA UDRUGE K.V.A.R.K. Lucija Deković: Udrugu sam upoznala još u djetinjstvu
Na izbornoj skupštini Udruge K.V.A.R.K. Križevci, izabrano je novo vodstvo. Dok su u Upravni odbor ušli i stari i novi članovi, čelna osoba, predsjednik, odnosno predsjednica Udruge novo je lice, Lucija Deković, koja će na ovom položaju zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Admira Sinanija.

Iako mlada po godinama, a tek nedugo članica Udruge, ova je studentica socijalne pedagogije na skupštini jednoglasno izabrana za predsjednicu u sljedećem mandatu. Odmah nakon skupštine zamolili smo ju za kratku izjavu.

lucija-dekovic3
Dvadeset mi je godina i na trećoj sam godini socijalne pedagogije. Udrugu K.V.AR.K. upoznala sam kao djevojčica od osam ili devet godina, kada sam sudjelovala u radionicama žongliranja. S vremenom sam koristila različite programe Udruge, mada ranije nisam sudjelovala u njihovom kreiranju.

– Aktivna sam u Udruzi socijalnih pedagoga na fakultetu. Aktivno sam volontirala, posebno u radu s mlađom populacijom. Ovu sam priliku u Udruzi K.V.A.R.K. prepoznala kao dobro mjesto za napredak u aktivnostima za mlade na lokalnoj razini, posebno za učenike srednjih škola i studente. Velika mi je čast što sam došla na ovu poziciju, veseli me da ću ovdje imati mogućnost napraviti određene pomake, a posebno vezano uz djecu i mlade i sve aktivnosti vezane uz to.

Iako nemam nikakvog iskustva u rukovođenju udruge, vjerujem da ću veoma brzo steći i potrebne vještine, a i iskustvo potrebno da to radim što kvalitetnije – rekla je uvodno Lucija Deković.

lucija-dekovic1

– Prvenstveno ću se angažirati na ‘Policy programima za mlade’, koji se konkretno odnose na povezivanje s Mrežom mladih. Ovdje ću se posebno angažirati budući da studiram i dio vremena boravim u Zagrebu, pa ću moći biti po potrebi prisutna.

Drugi program je projekt ‘Svih 5 za 5’, gdje se namjeravam maksimalno uključiti. Ovdje se povezuje pet škola i fakulteta s područja Grada s kojima ćemo realizirati različite programe. Cilj je privući i naviknuti mlade na posjećivanje različitih sadržaja. Naravno da pri tome neću zanemariti druge programe i projekte, ali većina njih već ima svoje uhodane voditelje i ekipe – istaknula je na kraju razgovora nova predsjednica Lucija Deković.

lucija-dekovic

Zdenko Balog/prigorski.hr

foto: Zdenko Balog/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

kamion

STRAŠNA TRAGEDIJA Kamion pregazio radnika prilikom odvoza otpada

Radnicima koji su svjedočili nesreći bit će osigurana psihološka pomoć

alkohol

Pijani mladić polijevao alkoholnim pićima goste noćnog kluba

Policija je odvela mladića...