Izjava dana
Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

Nova platforma za nezavisnu Koprivnicu: Podravci su uvijek znali sjesti za stol i razgovarati, tako želimo i mi

Antonio Grgić, gradski vijećnik Koprivnice zajedno sa Radovanom Kneževićem iz MO Bakovčica, Marjana Radman Švaco iz MO Dubovec, Slavko Kolarek iz MO Ledinska i Slobodan Lončar iz MO Podolica danas su se okupili u koprivničkoj Pivnici Kraluš gdje su održali tiskovnu konferenciju kako bi najavili novu političku platformu za Koprivnicu.

grgić platforma (4)
Antonio Grgić

Kako su rekli, otvoreni su za sve, osim za bivše stranačke ljude koji su stasali samo u okvirima svoje stranke i nisu poput MOST-a, iako naglašavaju da kod njih nema šefa, prve osobe niti stranačke hijerarhije. Nemaju niti zajednički naziv, tek nezavisni, slično kao i drugi nezavisni (Nezavisna lista Danijele Kovačić Glavosek, Lista grupe birača Zvonimira Markača, Lista grupe birača Snježane Veličan, op.a.), ali ne kao i oni.

Za građane koji se trebaju odlučiti za neku političku opciju, sve ovo može djelovati pomalo zbunjujuće. Međutim, Antonio Grgić, napominje kako su se svi oni okupili samo s jednim ciljem – za dobrobit Koprivnice. Objasnio je kako su kontaktirali sve nezavisne liste i nadaju se kako će u jednom trenutku svi izaći zajedno pred javnost.

Marjana Radman Švaco i Radovan Knežević
Marjana Radman Švaco i Radovan Knežević

– Na ovim izborima za Mjesne odbore najveći su pobjednici građani jer prije četiri godine nije bilo ovoliko građana koji su izašli u kandidaturu kao nezavisni. Sve to govori da ćemo za dvije i pol godine biti nezavisni grad i da ćemo imati nezavisnu gradonačelnicu ili gradonačelnika – kazao je. Dodao je kako im je najveća želja da se prestane sa stranačkim trgovinama.

– Oba dva bloka, i ‘lijeve’ i ‘desne’ pozivamo da podrže naše kandidate u Odborima gdje će se trebati dogovoriti, jer ono što Koprivnicu najviše koči u njenom razvoju je konstantni sukob između Grada i Županije – napomenuo je i naglasio kako je upravo takav način djelovanja tradicija Podravine.

– Uvijek se moglo sjesti za stol i moglo se razgovarati i želimo istaknuti politiku dogovora, a ne nametanja – zaključio je.

Radovan Knežević
Radovan Knežević

Radovan Knežević, kojem je ovo šesti mandat u Mjesnom odboru, a prošli je bio na listi SDP-a, ovoga puta je izašao kao nezavisni. Kako je rekao, ušao je u stranku i iznenadio se vidjevši kako funkcionira te zaključio da je za njega nezamisliva stranačka stega u kojoj ne može govoriti ono što misli.

– Da ti moraš jedno govoriti, drugo misliti, a treće raditi… tako ne mogu funkcionirati. Ovako sam sâm, u smislu da nemam nikoga iznad mene da mi govori što moram raditi i da se iskreno borim za svoj Mjesni odbor – rekao je Radovan Knežević i napomenuo da kako je u Bakovčicama bila zajednička lista HDZ-a i SDP-a tako što prvi nisu istaknuli svoju kandidacijsku listu, nego pojačali SDP.

– Poklonik sam toga da se Mjesni odbori drugačije urede jer neki imaju višestruko veći broj stanovnika od drugih i dogodi se da jedan predsjednik ne zna nabrojiti sve ulice u svom Odboru – zaključio je.

grgić platforma (8)
Slobodan Lončar

Na istom tragu govorili su i Slobodan Lončar i Marijana Radman Švaco koji su kazali kako ih je na aktivaciju na ovim izborima potaknula želja za promjenom u upravljanju Gradom Koprivnicom. Također su pozvali sve koji mogu doprinjeti ovom valu promjena da im se pridruže.

No, već sada sigurno je kako im se neće pridružiti Zvonimir Markač. Kako je rekao, on je sa svojom listom izašao na izbore u MO Centar samo zbog svog kvarta.

markač
Zvonimir Markač

– Jedini interes nam je bila naša četvrt i da samo se htjeli povezivati s nekim učinili bismo to prije izbora, kada su održavali sastanke. Kontaktirali nas jesu, ali slično su nas kontaktirali iz drugih stranaka. Sigurno je to da idemo samostalno dalje i da nas za sada ne zanimaju nikakve nove opcije. Neka se oni samo dogovaraju. Mi smo sto posto nezavisni – kratko je obrazložio situaciju na nezavisnoj sceni Zvonimir Markač.

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u petak

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje …

groblje

Majka traži istinu: Zbog propusta mrtvozornika koji nije na vrijeme napravio obdukciju – tuži državu Europskom sudu

Očajna majka već tri godine traži istinu o smrti 19-godišnjeg sina. Zbog propusta mrtvozornika – …