Izjava dana

neven krulic (4)

NEVEN KRULIĆ – Velika nada križevačke atletike

Neven Krulić, još je jedna od uzdanica križevačkog Atletskog kluba, a čiji je golemi potencijal prepoznao voditelj poznate križevačke atletske škole prof. Drago Palčić. Iza ovog petnaestogodišnjaka vrlo je dobra sezona u kojoj je postao državni prvak na 1000 m i treći najbrži kadet na 3000 m. Nagrada je stigla u rujnu kada je pozvan u Hrvatsku kadetsku reprezentaciju.

Atletiku je zavolio vrlo rano, već u vrtićkoj dobi kada je na Dan grada Križevaca osvojio drugo mjesto. -Tada me zapazio trener Drago Palčić i pozvao me da dođem u klub i tako je počela moja ljubav prema atletici, rekao je Krulić.

neven krulic (3)

Od jeseni Neven je na školovanju u Zagrebu u Prvoj tehničkoj školi Tesla, gdje je upisan u sportski dom u Selskoj. -Kad sam u Zagrebu treniram sam. Čujem se s trenerom, koji mi napravi raspored. Na sreću stadion je tamo blizu, pa sam tamo biciklom za 5 minuta, objasnio je Krulić. Otkako je u Zagrebu cijeli dan mu je popunjen – dopodne škola, poslijepodne učenje, a u večernjim satima treninzi, kojih kroz tjedan dana bude najmanje pet.

neven krulic (2)

Najbolji rezultat na 800 m mu je 1:56,97, dok je na 1000 m 2:33,48. -Nemam sportskih uzora, ali mi je neka nit vodilja ipak trener Palčić, koji je na kraju i razlog mojih sportskih rezultata, skromno kaže Krulić. Ipak, u svemu najveća  su mu podrška roditelji. – Svakako najveću zahvalu dugujem svojim roditeljima koji me financiraju i voze na natjecanja i koji mi pružaju bezrezervnu podršku, rekao je te dodao kako se zahvaljuje i tvrtci Pevec, koja je prepoznala njegov rad i ponudila mu sponzorski ugovor.

Od ostalih sportova većinom ga zanimaju pojedinačni sportovi, plivanje i tenis, dok za razliku od vršnjak uopće nema afiniteta prema ekipnim sportovima poput nogometa ili košarke.

neven krulic

Uz sve obveze kada nađe malo vremena voli pročitati dobru knjigu, a najdraža mu je Junaci Pavlove ulice Ferenca Molnara.-Televiziju ne stignem gledati, ali me niti nešto previše ne zanima, više volim u slobodno vrijeme pročitati knjigu, nego buljiti u ekran, kroz smijeh kaže Krulić. Trener Palčić ponosan je na svojeg učenika za kojega kaže da ga čekaju još veliki rezultati, a Neven je već pokazao da ima sve predispozicije da postane vrhunski sportaš.

neven krulic (5)

Uspjeh je tim veći kada se uzmu u obzir uvjeti u kojima križevački atletičari rade. Iz dana u dan osjeća se kroničan nedostatak atletske staze, ali i normalnih klupskih prostorija, jer rezultati koje ostvaruju križevački atletičari to i opravdavaju.

neven krulic (6)

dp/prigorski.hr

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

sabolic

Ivan Sabolić (SDP): Brine me bankrot Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije

Izvješće o lovnom gospodarstvu i šumarstvu na području Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini nije prošlo …

Sanjin Strukić/Pixsell

SJAJNA GODINA ZA KALNIK Odobreno novih 300 tisuća kuna za kalnički Sportski i vatrogasni centar

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer ponovo će u srijedu u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova …