NOVAGENETIK
neven krulic (4)

NEVEN KRULIĆ – Velika nada križevačke atletike
Neven Krulić, još je jedna od uzdanica križevačkog Atletskog kluba, a čiji je golemi potencijal prepoznao voditelj poznate križevačke atletske škole prof. Drago Palčić. Iza ovog petnaestogodišnjaka vrlo je dobra sezona u kojoj je postao državni prvak na 1000 m i treći najbrži kadet na 3000 m. Nagrada je stigla u rujnu kada je pozvan u Hrvatsku kadetsku reprezentaciju.

Atletiku je zavolio vrlo rano, već u vrtićkoj dobi kada je na Dan grada Križevaca osvojio drugo mjesto. -Tada me zapazio trener Drago Palčić i pozvao me da dođem u klub i tako je počela moja ljubav prema atletici, rekao je Krulić.

neven krulic (3)

Od jeseni Neven je na školovanju u Zagrebu u Prvoj tehničkoj školi Tesla, gdje je upisan u sportski dom u Selskoj. -Kad sam u Zagrebu treniram sam. Čujem se s trenerom, koji mi napravi raspored. Na sreću stadion je tamo blizu, pa sam tamo biciklom za 5 minuta, objasnio je Krulić. Otkako je u Zagrebu cijeli dan mu je popunjen – dopodne škola, poslijepodne učenje, a u večernjim satima treninzi, kojih kroz tjedan dana bude najmanje pet.

neven krulic (2)

Najbolji rezultat na 800 m mu je 1:56,97, dok je na 1000 m 2:33,48. -Nemam sportskih uzora, ali mi je neka nit vodilja ipak trener Palčić, koji je na kraju i razlog mojih sportskih rezultata, skromno kaže Krulić. Ipak, u svemu najveća  su mu podrška roditelji. – Svakako najveću zahvalu dugujem svojim roditeljima koji me financiraju i voze na natjecanja i koji mi pružaju bezrezervnu podršku, rekao je te dodao kako se zahvaljuje i tvrtci Pevec, koja je prepoznala njegov rad i ponudila mu sponzorski ugovor.

Od ostalih sportova većinom ga zanimaju pojedinačni sportovi, plivanje i tenis, dok za razliku od vršnjak uopće nema afiniteta prema ekipnim sportovima poput nogometa ili košarke.

neven krulic

Uz sve obveze kada nađe malo vremena voli pročitati dobru knjigu, a najdraža mu je Junaci Pavlove ulice Ferenca Molnara.-Televiziju ne stignem gledati, ali me niti nešto previše ne zanima, više volim u slobodno vrijeme pročitati knjigu, nego buljiti u ekran, kroz smijeh kaže Krulić. Trener Palčić ponosan je na svojeg učenika za kojega kaže da ga čekaju još veliki rezultati, a Neven je već pokazao da ima sve predispozicije da postane vrhunski sportaš.

neven krulic (5)

Uspjeh je tim veći kada se uzmu u obzir uvjeti u kojima križevački atletičari rade. Iz dana u dan osjeća se kroničan nedostatak atletske staze, ali i normalnih klupskih prostorija, jer rezultati koje ostvaruju križevački atletičari to i opravdavaju.

neven krulic (6)

dp/prigorski.hr

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

kamion

STRAŠNA TRAGEDIJA Kamion pregazio radnika prilikom odvoza otpada

Radnicima koji su svjedočili nesreći bit će osigurana psihološka pomoć

alkohol

Pijani mladić polijevao alkoholnim pićima goste noćnog kluba

Policija je odvela mladića...