ptuj2

Nazorovci u Ptuju na završnici projekta “Čitanje ne poznaje granice”

Učenici 6. razreda Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci posjetili su u četvrtak, 10. svibnja svoje partnere na projektu “Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja”. Radi se o međunarodnom projektu kojeg je pokrenulo Hrvatsko knjižničarsko društvo, a je cilj promocija čitanja i razvoj različitih vrsta pismenosti. Projekt se provodi u šezdesetak hrvatskih i slovenskih školskih knjižnica. U hrvatskim školama čitaju se prijevodi slovenskih autora,  a u slovenskim  hrvatskih autora. Projekt pored čitanja i obrade književnog djela sadrži i istraživački rad u kojem učenici istražuju povijest, kulturu i znamenitosti kraja škole partnera.

Učenici OŠ “Vladimir Nazor”  Križevci čitali su Družinu sinjeg galeba slovenskog autora Tone Seliškara, a učenici OŠ “Mladika” iz Ptuja čitali su Vajenca Hlapiča (Šegrta Hlapića) Ivane Brlić-Mažuranić. Djela su obrađivali na kreativan način – izrađivali su interaktivne knjige, makete brodova, straničnike, Kahoot kvizove. Jedni drugima predstavili su svoje radove, obišli su grad i  posjetili Gradsku knjižnicu Ptuj koja se ponosi nagradom za najljepšu europsku gradsku knjižnicu. Uzvratni posjet slovenske škole  Mladika Nazorovcima dogovoren je za 4. lipnja. Projekt vode učiteljica Selina Golec-Petrović i  knjižničarka Andrea Katanović Babić.

ptuj 3 ptuj ptuj2 ptuj4 ptuj5

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

nogomet krizevci slatina 005

NOGOMET Slatina pobijedila Križevce u prvom poluvremenu

SLATINA-KRIŽEVCI 3:2 (3:0) Igralište Slatina, gledatelja 100, SUCI. Dražen Fejer, Tomislav Jeličić, Kristina Kostelac DELEGAT: …

suncana elektrana

Prikupljen potreban iznos za sunčanu elektranu u Križevcima

Na krovu Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima do početka jeseni će biti postavljena …