Izjava dana
prkos2

Mladen Kešer i Tomislav Kučina posjetili Ivku Đurasek koja živi u teškim životnim uvjetima

Predsjedni SDP-a Koprivničko – križevačke županije Mladen Kešer i predsjednik SDP-a Općine Sveti Ivan Žabno Tomislav Kučina posjetili su teško bolesnu Ivku Đurasek iz Prkosa (Sveti Ivan Žabno).

Gospođa Ivka je teški srčani bolesnik, a prije nekoliko godina ostala je bez supruga o kojem se brinula. Danas joj je pomoć prijeko potrebna. U suzama se zahvalila susjedima koji joj pomažu nabaviti drva za ogrijev, donijeti vodu i lijekove.

prkos1

Zahvaljuje i Općini Sveti Ivan Žabno jer su je oslobodili plaćanja grobne naknade. Gospođa Ivka nema nikakvih primanja. Mirovinu od pokojnog supruga ne dobiva, pošto cijeli iznos, zbog ovrhe, odlazi za struju i TV pretplatu, a televizor nema već nekoliko godina.

Kešer je uvjeren da će Općina pokazati razumijevanje i solidarnost za ovu tešku situaciju i napominje kako Ivka Đurasek ne može u ovakvim životnim uvjetima dočekati hladne zimske dane.

prkos

-Općinska organizacija SDP-a Sveti Ivan Žabno sa svojim predsjednikom Tomislavom Kučinom uputit će zahtjev Općini Sveti Ivan Žabno za nabavkom dva PVC prozora, zatvaranjem zidanjem jednog prozorskog otvora, rušenje stare i gotovo urušene peći te nabavku druge peći koja će služiti za pripremu hrane i grijanje kuće.

prkos4

Kako je krovište u dobrom stanju, potrebno je izolirati strop spavaće sobe. Općina treba osigurati gerontodomaćicu, kako bi bolesna Ivka imala pomoć u osnovnim životnim potrebama – ističe Kešer.

prkos5prkos3

Kešer i Kučina donijeli su gospođi Ivki osnovne namirnice, a Kešer poziva i institucije da se uhvate u koštac s problemom i da povedu brigu o starijim i nemoćnim ljudima.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

obaranje3

SP U OBARANJU RUKE Križevčanin Mislav Drokan osvojio broncu!

Svjetsko prvenstvo u obaranju ruke – Antalya // Mislavu Drokanu brončana kolajna Križevčanin Mislav Drokan …

Jadranka Dugina Vrhovec

Najtraženiji proizvod na bazi joda patentirala je Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec

S početkom jeseni, ulazimo u period godine koji je najpogodnije vrijeme za respiratorne infekcije, prehlade, …