keser

Mladen Kešer: Investicije vrijedne 14 milijuna kuna nikad se nisu dogodile u Kalniku

Donošenje polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Kalnik za prvo polugodište 2018. godine bila je prva točka dnevnog reda kalničkog predstavničkog tijela održanog u petak. Načelnik Mladen Kešer uvodno je istaknuo kako je zadovoljan punjenjem proračuna.

– Prihodi od poreza su bili prošle godine za prvih šest mjeseci 444 tisuće kune, a u šest mjeseci ove godine iznose preko 1,2 milijuna kuna.

kalnik4

Izgradnja cestovne infrastrukture i izgradnja Trga Stjepana Radića su dvije velike investicije pred nama i proračun iznosi 26,6 milijuna kuna- istaknuo je Kešer i dodao kako su sredstva dobili od Agencije za plaćanja.

-Investicija ceste NC1 iznosi 6,6 milijuna kuna i 50 posto iznosi predfinanciranje za lokalne jedinice koje imaju fiskalni kapacitet. Da bi tu investiciju zatvorili vodeći se iskustvom drugih jedinica lokalnih samouprava. Zato u investiciju moramo ući kroz zaduživanje u iznosu od 7 milijuna kuna za investiciju vrijednu  14 milijuna kuna – kazao je Kešer istaknuvši kako se investicije vrijedne 14 milijuna kuna nikad nisu dogodile u Kalniku.

kalnik5

-U Vijeću ni nema oporbe, samo zato jer Općina Kalnik ide u investicije. Zašto su ih ljudi uopće birali? Oni su neupotrebljivi!- zaključio je Kešer i napomenuo kako je prošlo dvije godine od ideje do realizacije ovih projekata.

Zamjenik načelnika Mario Filipašić rekao je kako će kroz predfinanciranje trebati platiti kamatu oko 60 tisuća kuna.

kalnik10

Izvještaj je usvojen jednoglasno, kao i donošenje zaključka o usvajanju izvješća o radu općinskog načelnika Općine Kalnik za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine.

Vijećnici su donijeli odluku i o prijenosu investitorskih prava i obveza po građevinskoj dozvoli za građenje pješačke staze s odvodnjom Šopron-Kalnik te su dali suglasnost za izgradnju.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

foto

Lijep dan je pred nama

Prevladavat će sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Navečer sa zapada naoblačenje, u noći na …

krizevci 2018 malonogometni turnir33

KRIŽEVCI 2018. OŽUJSKO-KTC-ROBIN TRGOVINE: Kadeti Zeline pobjednici skupine // Pub Cubismo otkotrljao Gravitacione kotrljače

Treći dan križevačkog malonogometnog turnira bio je u znaku 2. Turnira županijskih klubova Križevci 2018 …