Izjava dana
prkacijada

MEĐUNARODNI FESTIVAL IZVORNIH KOLAČA Treća Virovska prkačijada

Treća po redu, Virovska prkačijada održat će se 11. i 12. svibnja 2018. godine. Ovogodišnja Prkačijada zasigurno će biti zapamćena po eminentnim stručnjacima iz svijeta kolača i slastičarstva iz Armenije, Albanije, Velike Britanije, Rusije, SAD, Malte, kao i našim susjedima iz Bosne i Hercegovine koji će kroz radionice educirati i prikazati načine izrade tradicionalnih slastica iz krajeva kojih dolaze.

Nezaobilazni dio “velike” Prkačijade je i mala Prkačijada u osnovnoj školi F.V.Šignjar Virje i izrada prkača u Dječjem vrtiću Zrno u kojima sudjeluju školarci i vrtićarci.

Dvodnevni program će u subotu od 19 sati biti okrunjen tamburaškim koncertom domaćih sastava (Dangube, TS Čivije, Podravski mužikaši, Franjo Barić i Konačari, HPD F.Rusan), a sve će završiti koncertom Miroslava Škore koji počinje u 21 sat.

Na posebnom cookingshow maštovita jela prikazat će legenda Hrvatskog kulinarstva Stevo Karapandža uz vrsne promotore kulinarstva Podravke.

Posebnu čast ovom događanju ukazali su; predsjednik WACS-a svjetske organizacije kuhara i slastičara, SarkisYacoubian, predsjednik svjetske organizacije taste ofpeace (Kuhari bez granica), predsjednik Saveza slastičara Malte (Malta Chefssociety), te Branko Ognjenović udruga Renato– kuhari bez granica. Općina Virje će sa Savezom kuhara Malte, te Udrugom Renato – kuhari bez granica potpisati povelju o suradnji.

Prkači, a i Virje dio su čarobne priče o turističkoj, slastičarskoj i gastronomskoj posebnosti Podravine čija je tradicija spravljanja isprepletena u sve pore prošlosti i sadašnjosti Virja i Podravine. Onako kako je to opisao u svojoj pjesmi virovski pučki pjesnik Petar Petričec;Na dva, tri herava, rasklimana, posođuvana stola, prestrli smo bele stolnjake, mesje, kolačovlje nanosili, rodbino i prijatelje znakupili, možikaše pogodili, kesocelonočtancare i žice mučili…

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Luka Stanzl/Pixsell

VIDEO Greenpeace doveo kitove u centar Zagreba

ZAGREB – Greenpeace je na Trgu bana Jelačića  predstavio šestmetarsku umjetničku instalaciju kako bi ukazali …

uzdignute plohe1

GRAD ĐURĐEVAC PRONAŠAO RJEŠENJE Uzdignute plohe povećat će sigurnost i usporiti promet

Nakon što je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči proteklog tjedna uputio službeni dopis predstavnicima Županijske uprave …