maturanti koprivnica

Maturanti salonskim kolom obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

Koprivničko-križevačka županija ove je godine za preko 300 maturanata u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu na gradskim trgovima organizirala plesanje tradicionalnog salonskog kola kojim su obilježili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja.

Podršku su im pružili profesori, ravnatelji, roditelji i prijatelji, a od Županije su na poklon dobili i majice kao uspomenu na svoje srednjoškolske dane.

U Koprivnici se maturantima obratio župan Darko Koren poželjevši im mnogo uspjeha u nastavku školovanja, kao i u pronalasku adekvatnog zaposlenja te je dodao: „Čestitam vam na završetku srednjoškolskog obrazovanja, u čemu, osim vas samih, veliku ulogu imaju i vaši profesori i ravnatelji. Oni su arhitekti svakog društva, a vi ste njihov najveći uspjeh. Želim da vam se u budućnosti ostvare sve želje i neka vas prati sreća u životnim izazovima koji su pred vama.“

Svoju su podršku maturantima pružili i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, kao i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić sa suradnicima.

Salonsko kolo nastalo je još u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda kao jedinstveni ples, koji se sastoji od šest plesnih figura (osmica, zvijezda, karika, prolaz, zmija, naklon), a izvodi se jednostavnim plesnim koracima.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

soderica

Vikend na Šoderici prepun događanja

U subotu, 19. kolovoza Airsoft klub „Vuk“ započinje s igrama i natjecanjima već u 8 …

cinema mon amour

Filmsko ljeto u Križevcima uz KineDok: Danas završna večer uz rumunjski dokumentarac “Cinema, Mon Amour”

Počevši od 28. lipnja svakog tjedna u centru Križevaca mogli ste pogledati jedinstven dokumentarni film …