svecenici11

Mario Rajn održao prijem za svećenike i časne sestre

U četvrtak je u maloj vijećnici Grada Križevaca održan tradicionalni božićni prijem svećenika i časnih sestara s područja Grada i susjednih općina. Još uvijek u ozračju proteklih blagdana okupili su se župnici i predstavnici Bjelovarsko-križevačke biskupije, grkokatoličke Križevačke eparhije, te časne sestre Kćeri božje ljubavi i Sestre bazilijanke iz Križevaca.

Kao domaćin pozdravio je i uvodnu riječ dao gradonačelnik Križevaca Mario Rajn. Naglasio je tradiciju i važnost susreta svjetovne i duhovne hijerarhije.

svecenici3

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u svom je obraćanju među ostalim izrazio zadovoljstvo da kao predstavnik Županije sudjeluje u ovom susretu, te ujedno pozvao nazočne na jednak susret, koji će se za desetak dana održati u sjedištu Županije.

svecenici4

Saborski zastupnik Branko Hrg izrazio je veselje što se nastavila tradicija ovih susreta kojima je i on, kao gradonačelnik, bio domaćin.

svecenici6
Križevački vladika Nikola Kekić podsjetio je, kao predstavnik grkokatoličke eparhije, da traje godina Križevačke eparhije, koju je proglasio u prigodi 240. godišnjice njene uspostave u Križevcima. Godina Križevačke eparhije, obavijestio nas je, završit će u nedjelju 18. lipnja ove godine, svečanom službom u križevačkoj katedrali.

kekic

Križevački župnik vlč. Stjepan Soviček, također je izrazio zadovoljstvo bliskošću duhovnih i svjetovnih struktura, koje zajedno moraju djelovati i skrbiti o zajednici. Spomenimo da su prijemu prisustvovali zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović i gradski pročelnici, a na kraju je velečasni Soviček blagoslovio sve nazočne i prostor gradske uprave. Skup je završio zajedničkom fotografijom za medije.
svecenici10svecenici9svecenicisvecenici5svecenici1svecenici2

Zdenko Balog/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ilustracija Ivica Galović/Pixsell

Marihuana oduzeta muškarcu u Križevcima

Policijska uprava koprivničko-križevačka priopćile je kako je u subotu u 23,15 sati u Križevcima zatečen …

radnik rukometasice

Rukomet – 1. liga djevojčica 2006. godište i mlađe: Radnikovke igrale s Lokomotivom

Djevojčice ŽRK Radnik igrale su u Zagrebu s vršnjakinjama Lokomotive. Križevčanke su pobijedile Lokomotivu II …