Izjava dana
Marijana Petir

Marijana Petir: Ne dajmo da žrtva s. Lukrecije Mamić bude uzaludna

Europski je parlament tijekom redovitih rasprava o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava, raspravljao i o situaciji u državi Burundi koja se još od travnja 2015. godine suočava s teškom političkom i humanitarnom krizom te ozbiljnim kršenjem ljudskih prava. U rezoluciji o Burundiju, čija je potpisnica i hrvatska zastupnica Marijana Petir, Europski parlament izražava zabrinutost stanjem u toj afričkoj državi i traži prestanak nasilja.

Petir podsjetila je kako je posljednjih godina više od 400.000 ljudi pobjeglo iz Burundija i potražilo utočište u susjednim zemljama. Hrvatska zastupnica oštro osuđuje burundijski režim koji djeluje protiv vlastitih građana.

Petir je podsjetila i kako je u Burundiju 2011. godine ubijena hrvatska misionarka s. Lukrecija Mamić, redovnica Družbe službenica milosrđa, koja je vodila Centar za neishranjenu djecu i brinula o više od 1500 djece. „Dala je svoj život pomažući građanima Burundija koji su zaslužili slobodu, jednakost, povratak svojim kućama kao i našu punu podršku. Ne dajmo da njena žrtva bude uzaludna”, zaključila je Petir.

prigorski.hr/ika.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Žarko Bašić/PIXSELL

Krešimir Macan razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade

Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog …

krastavci plastenik

Podravka odlučila revitalizirati domaću proizvodnju krastavaca

Neuobičajen početak radnog dana u Podravki – menadžeri od zore u polju Sudjelovanjem u berbi …