Izjava dana
Marijana Petir

Marijana Petir: Ne dajmo da žrtva s. Lukrecije Mamić bude uzaludna

Europski je parlament tijekom redovitih rasprava o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava, raspravljao i o situaciji u državi Burundi koja se još od travnja 2015. godine suočava s teškom političkom i humanitarnom krizom te ozbiljnim kršenjem ljudskih prava. U rezoluciji o Burundiju, čija je potpisnica i hrvatska zastupnica Marijana Petir, Europski parlament izražava zabrinutost stanjem u toj afričkoj državi i traži prestanak nasilja.

Petir podsjetila je kako je posljednjih godina više od 400.000 ljudi pobjeglo iz Burundija i potražilo utočište u susjednim zemljama. Hrvatska zastupnica oštro osuđuje burundijski režim koji djeluje protiv vlastitih građana.

Petir je podsjetila i kako je u Burundiju 2011. godine ubijena hrvatska misionarka s. Lukrecija Mamić, redovnica Družbe službenica milosrđa, koja je vodila Centar za neishranjenu djecu i brinula o više od 1500 djece. „Dala je svoj život pomažući građanima Burundija koji su zaslužili slobodu, jednakost, povratak svojim kućama kao i našu punu podršku. Ne dajmo da njena žrtva bude uzaludna”, zaključila je Petir.

prigorski.hr/ika.hr

Provjerite i ovo

Ilustracija/arhiva

Izgleda da se trgovci ne pridržavaju novog Zakona o plastičnim vrećicama // Evo kolike su kazne

Plastične vrećice u trgovinama od ove godine više nisu besplatne. Trgovci su ih obvezni naplatiti …

Mine i granate

Nezamisliva tuga u obitelji hrvatskoga pirotehničara Gorana Vekića koji je u nedjelju poginuo u eksploziji kamiona

Čistio je Hrvatsku od mina, a zbog male mirovine morao je otići u Jemen, Goranova …