Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Manifestacija Vratimo nadu zavičaju održana u Zagrebu

Manifestacija Kulturno – vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine – “Vratimo nadu zavičaju”, započela je euharistijskim slavljem koje je predvodio kardinal Vinko Puljić u crkvi svete Marije Anđeoske, a nastavljena je bogatim programom u velikom šatoru pored crkve.

Na dvodnevnom predstavljanju bogate baštine sudjelovali su članovi zajednica, kulturno-umjetničkih društava, klubova, udruga i vjernici župa podrijetlom iz Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Hrvatskoj.

Cilj manifestacije jest međusobno povezivanje, upoznavanje zajedničke tradicije, kulture i nošnje, unapređivanje kulturno-obrazovnih, gospodarsko-socijalnih zanimanja raseljenih bosanskohercegovačkih Hrvata te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju nacionalnoga i vjersko-kulturnoga identiteta.

Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Organizatori dvodnevnoga događaja u Zagrebu jesu Hrvatska matica iseljenika, Udruga bosanskih Hrvata Prsten, Župa Svete Marije Anđeoske, Zajednica Hrvata BiH te udruge, klubovi i društva pod zajedničkim sloganom “Vratimo nadu zavičaju”, a pokrovitelji su Središnji državni ured za Hrvate izvan republike Hrvatske i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Matija Habljak/Pixsell

Bandić napustio Skupštinu i vratio se u bolnicu te poručio: Najvažnije je da je čovjek zdrav!

U slučaju neizglasavanja proračuna ne dolazi do automatskog raspuštanja Skupštine, niti do izbora za novog …

sveta lucija1

Sveta Lucija – 12 dana do Božića

  13. prosinca, spomendan svete Lucije, ranokršćanske mučenice, još jer jedan blagdan oko kojega postoji …