Izjava dana
splitski polumaraton

Mađari pobjednici 16. splitskog polumaratona

Mađari Laszlo Gregor u muškoj i Zita Kacser u ženskoj konkurenciji pobjednici su 16. splitskog polumaratona koji je u nedjelju uz rekordan broj od 1,500 sudionika održan u Splitu.

Na polumaratonu, koji se po jakom jugu trčao kroz splitske ulice Zagrebačku, Livanjsku, Domovinskog rata, Put Stinica, Put Supavla, Sedam Kaštela, Matoševa, te preko Marjana, Meštrovićevog šetališta do Zapadne obale, stazu od 21 kilometar Mađar Gregor prešao je za 1:07.37, dok je njegova sunarodnjakinja Kacser ostvarila rezultat 1:18,24.

U konkurenciji više od tisuću maratonaca sa svih kontinenata drugo vrijeme u ženskoj konkurenciji ostvarila je naša olimpijka iz Osijeka Marija Vraić, koja je za pobjednicom kasnila 28 sekundi. Najbolji hrvatski maratonac Dražen Dinjar iz AK “Rudolf Perišin” iz Oroslavlja bio je četvrti s rezultatom 1:14:09.

U sklopu polumaratona održana je i šetnja protiv raka “Da ti zdravlje mogu dati, ja bi trka ne bi staja” u kojoj su članovi Županijske lige protiv raka šetnju započeli na rivi, te obišli Dioklecijanovu palaču. Prethodno su kupili majice i tako pomogli rad Lige protiv raka.

(Hina)

fah

Provjerite i ovo

Foto: ŠKK Kc

Športski kuglački klub Koprivnica obilježio 20 godina osnivanja i rada

Športski kuglački klub Koprivnica svečanom je sjednicom jučer obilježio 20. godišnjicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja. …

Slavko Midzor/PIXSELL

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU “Očerupali” smo galske pijetlove

Kauboji će igrati za peto mjesto 11:11 na poluvremenu utakmice Kauboja s Galskim pijetlovima, aktualnim …