lackovic janci

Lacković poručio Jakšiću: Probleme treba rješavati za stolom, a ne putem medija glumiti Supermana

Nakon 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Đurđevca na novinarska pitanja odgovarao je predsjednik đurđevačkog predstavničkog tijela, član Županijske skupštine i predsjednik Kluba vijećnika te saborski zastupnik Željko Lacković.

– Kontaktirali su me da podržimo prijedlog SDP-a za održavanjem izvanredne sjednice Županijske skupštine. Odgovorio sam da ćemo dati odgovor nakon sastanka Kluba vijećnika koji ćemo imati ovaj petak.

Rekao sam oporbi u Skupštini da je svrsishodnije ići prema rješenjima, a ne prema medijskim prepucavanjima i spinovima. Mišel Jakšić olako proziva saborske zastupnike s ovog kraja. Pozivam ga da sjedne za stol, da prijeđe taj trg i da se nađemo na pola trga zajedno sa županom Korenom kako bi se dogovorila strategija za rješavanje bitnih problema.

Kao saborski zastupnici nismo dobili ni jedan konkretan prijedlog koji bi trebali lobirati za Koprivnicu. Postoje projekti koji se lobiraju i koji su bitni za Koprivničko-križevačku županiju u cjelini. Trebamo sjesti svi zajedno, a naša županija ne smije biti talac ničijeg ega, to se odnosi i na gradonačelnika Koprivnice i župana – kazao je Lacković.

lackovic zeljko

– Treba odrediti smjer, a ne koristiti Piškornicu kao svakodnevni prijepor budućih konflikata koji se provlače kroz medije, a to se događa u nedostatku konkretnih programa. Neka gospodin Jakšić pozove saborske zastupnike, rado ćemo doći i lobirati za projekte koje treba. Podravsko-prigorski klub u Saboru ima ljude koji mogu utjecati na budući proračun. U interesu građana se treba baviti ozbiljnom politikom, a ne politikanstvom – rekao je Lacković i dodao kako Jakšić komunicira sa saborskim zastupnicima isključivo putem medija.

– Predsjedniku Kluba SDP-a u Županijskoj skupštini gospodinu Vugrincu sam prenio svoje stajalište i neka ne nasjeda na medijske provokacije. Hoće li biti spalionica? Gdje je to objavljeno? Je li to netko vidio u studiji? Zbog čega Grad Koprivnica koji je u partnerskom odnosu s tvrtkom Piškornica nije u ugovoru tražio svog čovjeka u Nadzornom odboru? To su prava pitanja.

O ovoj temi ovise životi svih Podravaca, a gospodin Jakšić glumi Supermana. Pozivam gradonačelnika i župana da zajedno sjednemo i izlobiramo svaki potreban projekt – zaključno je poručio Lacković.

prigorski.hr

 

prigorski.hr

Provjerite i ovo

DSC_5396

Treća nedjelja Došašća

Treća nedjelja adventa u kršćanskoj starini zvala se nedjelja radosti po početnim riječima ulazne pjesme: …

ilustracija/Hrvoje Jelavić/Pixsell

I TO JE MOGUĆE Malo je ovakvih dana u godini

U protekla 24 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke nisu zabilježena kaznena djela, prometne nesreće, a …