dani darivatelja krvi1

U Križevcima održani 14. susreti darivatelja krvi

Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, koji se obilježava 14. lipnja, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održalo je 14. susrete darivatelja krvi na Seoskom turizmu Rakić u Čabrajima.

dani darivatelja krvi

Domaćin susreta ove je godine bilo Gradsko društvo Crvenog križa Križevci pa je tako u ime domaćina okupljene pozdravio predsjednik Društva Franjo Husinec istaknuvši kako su dobrovoljni darivatelji krvi osobe koje čine najplemenitiji posao. Ujedno je uputio čestitke svim darivateljima povodom Svjetskog dana darivatelja krvi i poželio ugodno druženje.

-Iza svake akcije dobrovoljnog davanja krvi ovdje stoje vrijedni ljudi i darivatelji i volonteri i nisam siguran da to dovoljno ističemo -naglasio je gradonačelnik Mario Rajn te zahvalio dobrovoljnim darivateljima krvi na njihovoj plemenitosti i humanitosti.

dani darivatelja krvi3

Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković osvrnula se na prošlogodišnje rezultate i istaknula kako je Koprivničko-križevačka županija po šesti put za redom na prvom mjestu u Hrvatskoj po dozama prikupljene krvi. Prošle je godine tako prikupljeno 8452 doze krvi, a čak je 280 osoba po prvi put darovalo krv: „Upućujem zahvalnost vama dobrovoljnim darivateljima krvi za sve darovane doze kojima su spašeni mnogi životi.“

dani darivatelja krvi2

Čast da otvori ovaj 14. susret darivatelja krvi pripala je gradonačelniku Rajnu, a darivatelji su nastavili veselo druženje uz kartanje, šah i pikado te obilazak jezera.
Susretu su prisustvovali i predsjednici i ravnatelji ostalih gradskih društava Crvenog križa te stotinjak dobrovoljnih darivatelja krvi.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

jelka

Ukrašena jelka u križevačkoj Gradskoj upravi

Gradska uprava Grada Križevaca od danas je obogaćena velikom jelkom koju su ukrasili vijećnici Dječjeg …

received_264527780895533

ŠAH Donosimo kompletan poredak 5. Memorijala Mišel Bertusi

58 šahistica i šahista iz Hrvatske i slovenskih Brežica sudjelovalo je na 5. Memorijalu Mišela …