okrugli

U Križevcima održan Okrugli stol „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje“

U sklopu 20. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije održan je Okrugli stol na temu „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje u skladu s potrebama gospodarstva“. Ovaj Okrugli stol organizirali su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, a okupio je ravnatelje strukovnih škola, poduzetnike i ostale zainteresirane.

Na početku je okupljenima dobrodošlicu poželio križevački gradonačelnik Mario Rajn i pohvalio održavanje ovog Okruglog stola napomenuvši kako je to smjer da se riješi problem nedostatka kvalificirane radne snage.

U ime Koprivničko-križevačke županije Okruglom stolu je prisustvovao zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić koji je naglasio kako županija radi na rješavanju ovog problema te kako će inicirati radni sastanak na temu upisa i usklađivanja potreba gospodarstva i upisnih kvota i na temu uvođenja novih zanimanja.
Vršiteljica dužnosti predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac objasnila je kako HZZ stavlja naglasak na obrazovne mjere za nezaposlene osobe kojih je s 31. listopadom bilo 2999. Dodala je kako najveći broj nezaposlenih čine oni koji nemaju završnu osnovnu školu, njih 400, a povećava se i broj nezaposlenih osoba koje imaju više od 55 godina.

Naglasila je kako najviše potreba za radnom snagom ima u prerađivačkoj industriju, ali se te potrebe lako zadovolje za razliku od sfere građevinarstva gdje su trenutno potrebe za 151 tesara i 144 zidara.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

zimska1

Mario Rajn: Ceste se čiste po prioritetima, a u tijeku je posipavanje kako ne bi bilo leda na cestama

S obzirom na najavaljene niske temperature i nove snježne padaline upitali smo čelnog čovjeka Križevaca …

ktc5

RUKOMET, 3. HRL SJEVER KTC 2 odnio laganu pobjedu

RK DARUVAR 25 (13) RK KTC 2 36 (18) DARUVAR: Smota, Janota, Franekić 7, Per, …