Nazor Modec

Križevci: U školskoj godini 2017/18. za 487 učenika osigurana besplatna prehrana u iznosu preko 450 tisuća kuna

Grad Križevci i projektni partneri Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola ”Vladimir Nazor” Križevci i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci završili su provedbu projekta ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)”, kojim je osigurana besplatna prehrana učenika u riziku od siromaštva u matičnim i područnim osnovnim školama na području Grada Križevaca.

Projekt se provodio temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenoga između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Križevaca, kojim su osigurana bespovratna sredstva u iznosu 456.209,50 kuna za 487 učenika, a sufinancirala ga je Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020.

Cilj projekta bio je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Grad Križevci planira prijaviti nastavak projekta na novi natječaj, kako bi se osigurala sredstva za učenike u riziku od siromaštva i u narednoj školskoj godini.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

rajn

Grad Križevci predstavlja se na konferenciji Meeting G2.4.

Grad Križevci predstavlja se na konferenciji Meeting G2.4. „Pogled u budućnost“ koja je usmjerena na …

Marko Lukunic/PIXSELL

RUKOMET 3. LIGA SJEVER: Križevčanke dočekuju Ivančanke

Rukometašice Radnika vode nakon četvrtog kola trećeligaškog natjecanja s osvojenih šest bodova, koliko su izborile …