Božica Jelušić na književnom susretu u Križevcima prošle godine
Božica Jelušić na književnom susretu u Križevcima prošle godine

Križevci: Predstavljanje knjige pjesama ” Skok u dalj”Božice Jelušić

Iz Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci pozivaju na predstavljanje nove knjige stihova Božice Jelušić Skok u dalj, a koje će se održati u utorak 7. studenoga s početkom u 19 sati  u čitaonici stručnog tiska Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci.

Božica Jelušić rođena je u Pitomači (Podravina) 16. prosinca 1951. godine. Završila je studij hrvatskoga i engleskoga jezika. Bavila se različitim poslovima u području kulture i obrazovanja. Do umirovljenja je radila kao srednjoškolska profesorica na gimnaziji u Đurđevcu. Od 1969. godine javlja se u tisku, na radiju i televiziji.

skok_u_dalj

Objavila je 36 samostalnih  naslova (poezija, proza, putopisi, kritika, esejistika, likovne monografije i studije,poezija i proza za djecu, dijalektalni tekstovi). Ima opsežnu bibliografiju od oko 700 jedinica. Članica je Društva hrvatskih književnika. Dobitnica prestižnih nagrada i stipendija za književni rad. Zastupljena u čitankama, lektiri i u više od 40 antologija na svjetskim jezicima.

Premda je najpoznatija po svojoj poeziji, ali i prozi te publicističkim zapisima objavljenima u mnogim časopisima, posebna joj je ljubav hrvatska (podravska) izvorna umjetnost pa je, uz vrlo stroge kriterije, objavila niz vrijednih monografskih, esejističkih i polemičkih te publicističkih tekstova o najpoznatijim podravskim izvornim slikarima i kiparima. Živi i radi u Đurdevcu, te povremeno u Čepelovcu, na plemićkome imanju Barnagor.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

zimska1

Mario Rajn: Ceste se čiste po prioritetima, a u tijeku je posipavanje kako ne bi bilo leda na cestama

S obzirom na najavaljene niske temperature i nove snježne padaline upitali smo čelnog čovjeka Križevaca …

ktc5

RUKOMET, 3. HRL SJEVER KTC 2 odnio laganu pobjedu

RK DARUVAR 25 (13) RK KTC 2 36 (18) DARUVAR: Smota, Janota, Franekić 7, Per, …