Izjava dana
guscerovec

Križevci: Međunarodni dan muzeja uz kreativnu radionicu i predavanje o “Dvorcima križevačke okolice”

Brojni dvorci i plemićke kurije nekada su ukrašavali križevačku okolicu. Danas ih je nažalost ostalo tek nekoliko. O tim preostalim, ali i o mnoštvu onih kojih više nema biti će riječi na predavanju pod nazivom Dvorci križevačke okolice koje će povodom 38. Međunarodnog dana muzeja u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u petak 18. svibnja u 19.30 sati održati povjesničar i viši kustos Ozren Blagec.

kiepach_krizevci

Prije predavanja svi zainteresirani moći će razgledati izložbu radova polaznika likovne grupe O.Š. „Vladimir Nazor“, nastalih na radionici uz aktualnu izložbu Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva, na temu starih gradova i utvrda.

Svoja vrata, kao i svake godine, povodom Međunarodnog dana muzeja otvoriti će i stalni muzejski postav, koji će se moći besplatno razgledati od 10 do 18 sati.

Ulazak je slobodan.

gornja_rijeka

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

pizza2

PRIGORSKI.HR I CHILLOUT NAGRAĐUJU Poznati dobitnici majica, a i sretne dobitnice koje će se počastiti slasnim pizzama i hamburgerima

Prigorski.hr i križevački restoran ChillOut odlučili su nagraditi Vas majicama s natpisom prigorski. hr i …

os grigor vitez

Učenici Osnovne škole „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno posjetili križevačku Gradsku upravu

U sklopu obilaska Koprivničko-križevačke županije učenici trećih razreda Osnovne škole „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno …