gunduliceva3

Križevci i dalje čekaju semafore, a Gundulićevom ulicom promet je dvostruko pojačan

Damir Špoljar, vijećnik Hrvatskih laburista – Stranke rada na sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca osvrnuo se na problematiku u Gundulićevoj ulici i obećanu semaforizaciju u Križevcima.

– Ne znam je li ulica ušla u plan rekonstrukcije, jer se zadnjih mjesec dana drastično povećao promet kroz tu ulicu. Sva vozila iz grada i iz pravca Koprivnice skreću u ulicu, prolaze i brojni kamioni, uska je ulica i u nekoliko navrata morao sam loviti bankinu da se maknem vozačima kamiona. Nekad se govorilo i o semaforima koji su se trebali postaviti na raskrižju Gundulićeve, Koprivničke i Jelačićeve, a i tamo kod Wooda. Sve je stalo, i tome se više ništa ne priča. Hoće li se semafori ikad postaviti? – upitao je Špoljar.

spoljar

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca i čelni čovjek ŽUC-a Dragutin Guzalić rekao je kako Gundulićevom upravlja ŽUC. – Nakon otvorenja brze ceste pojačan je promet prometnicom, postavljen je brojač i zabilježen je duplo veći promet Gundulićevom ulicom nego što je bio prije otvorenja brze ceste. Obnovili smo do Cvjetne ulice i dio ceste kod Plodina, iako to nije konačno rješenje koje će biti kada bude izgrađen nadvožnjak. Dio od Cvjetne ulice do mosta je u projektiranju i predložit ću Upravnom vijeću ŽUC-a da i taj dio ide – zaključio je Guzalić.

gradsko vijece

Križevački gradonačelnik Branko Hrg rekao je kako semaforizacija spomenutog raskršća nije stala, kao i raskršće Smičiklasove, Supilove, Pušće i Branitelja Hrvatske. – Projekti su pri kraju, na raskršću kod Gundulićeve ulice postoje pravno-imovinski problemi koji se rješavaju i do početka naredne godine bi građevinske dozvole trebale biti ishođene i u narednoj godini bi od strane Hrvatskih cesta trebali biti postavljeni semafori – rekao je Hrg.

vuk katanovic hrg

 

prigorski.hr

foto: Marijan Kelemin

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

obljetnica.hrt.hr

Dragutin Bahun (Veliki Raven, 1. kolovoza 1933. – Zagreb, 25. lipnja 1993.)

Bio je hrvatski glumac, televizijski redatelj i scenarist. Pomoćnik režije i organizator u većem broju filmova. …

crosscity buckets1

Križevci: Šesto izdanje Crosscity Bucketsa pripalo „Očevima“

Jučer je održan sada već tradicionalni Crosscity Buckets, turnir u uličnoj košarci koji je posljednjih …