tamara

Križevčanka Tamara Štimac Galaš dobila titulu Master trenera za novi plesni program

Tamara Štimac Galaš iz Križevaca postala je je Master trener za Hrvatsku i područje Balkana za novi plesni fitness program pod imenom Urbhanize.

Tamara je prva u Hrvatskoj koja vodi ovaj program, a titulu je dobila od samog kreatora tog programa,  Dennisa Thomsena. Proteklog tjedna gostovali su u Sarajevu i prezentirali zajedno program. Pogledajte kako je to izgledalo.

Razgovarali smo s Tamarom Štimac Galaš i postavili joj nekoliko pitanja.

Što je Master trener?

Prije nego što objasnim što je to Master trener, htjela bi najprije objasniti što je to uopće Urbhanize®, jer vjerujem da mnogi ne znaju.
Urbhanize® je plesni fitness program temeljen na urbanim pokretima street dancea i hip-hopa.
Urbhanize® kombinira najbolje pokrete iz hip-hop glazbe, dodajući visoke kardio elemente iz pakistanskog / indijskog narodnog plesa – Bhangre.

Program Urbhanize® vrlo je lako pratiti, a nakon sjajno odrađenog treninga u pozitivnoj atmosferi garantira da ćete izaći iz dvorane mokri do kože i s osmijehom na licu. Osim za fizičko jako je učinkovit i za psihičko stanje.

galas
Kreator ovog plesnog fitnessa je Danac Dennis Thomsen, dvostruki svjetski prvak hip-hopa, a program je relativno mlad (3 godine) i tek je u usponu.

Master trener (u ovom slučaju za program Urbhanize®) je osoba koju izabire kreator programa (D. Thomsen) prema njegovom talentu i sposobnostima kako bi mu bio „pomoćnik“ u širenju njegove zamisli.

Master trener je osoba koja promovira i širi program, svojim talentom i pozitivnim stavom prema programu dostupna javnosti i Urbhanize® instruktorima. Master trener stvara/licencira nove Urbhanize® instruktore, planira i izvodi godišnje planove svojih događaja vezanih uz program (licenciranje, radionice, master classovi …itd.)

S obzirom na sve navedeno, titula Urbhanize® Master trenera je veliko priznanje, ali i velika odgovornost i osobno mi je ostvarenje želja.

Veliki sam ljubitelj hip-hopa i Urbhanize® mi je bio ljubav na prvi pogled i izuzetna i je čast što je profesionalan i uspješan plesač poput Dennisa Thomsena izabrao baš mene među 8 UMT (Urbhanize® Master Trainer) svijeta kao povlaštenog voditelja programa za Republiku Hrvatsku i Balkan.

Približite nam Vaš plesni put?

Što se tiče plesa, plešem od malih nogu i oni najbliži znaju da sam već sa 6 godina smislila prvu koreografiju, a sa 8 godina već i prvi puta javno nastupala s plesnom točkom. Fitnessom sam se počela baviti prije 6 godina i prvi program kojeg sam počela voditi, po kojem me i mnogi znaju, jest Zumba fitness, no trenutno vodim 4 fitness programa: Urbhanize®, Zumba fitness, Body Workout i Zumba Kids, a licencirana sam i za program Strong by Zumba. Uz učitelja razredne nastave imam i zvanje instruktora grupnog fitnessa uz glazbu.

galas1

Urbhanize® vodim tek godinu dana, ali u njemu sam se potpuno pronašla i eto, već postala Master trener. Na njemu imam grupu od 10-ak djevojaka/žena koje sam potpuno zarazila ovim programom i zajedno zbilja uživamo i nadamo se da će biti još onih koji će doći, probati i postati dio tima.

Moram naglasiti da ovo nije program samo za žene, već itekako i za muškarce. Dokaz tome je da je sam kreator programa muška osoba, te muški Master treneri koji su hodajuća inspiracija.

galas2

Gdje se zainteresirani mogu javiti/priključiti?

Urbhanize® vodim u Fitness centru Body-Fit u Križevcima u terminima: utorak-19.30 i petak u 21 sat. Prvi je trening besplatan, a za sva dodatna pitanja zainteresirani se mogu obratiti putem službene stranice na facebooku: Udruga „Big Step“ by Tamara Štimac Galaš ili putem maila: tamaragalas7@gmail.com.

Na kraju želim istaknuti da na ovaj trening ne dolaze profesionalni plesači, već oni kojima se takav program sviđa i žele napraviti nešto dobro za sebe i svoje tijelo, a pri tome se zabaviti i zaboraviti na svakodnevicu.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Foto: G. Obran

FOTO Lukovo u Kalinovcu // Predstavili novo višenamjensko vozilo i brojne udruge i obrte iz općine i okolice

Općinski načelnik Danijel Zvonar i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Orešić predstavili su jučer u središtu …

replay

FOTO Noćni život u Križevcima – Caffe bar Replay

Caffe bar Replay se sa svojim lijepim interijerom i ugodnom atmosferom smjestio nekoliko koraka do …