Izjava dana
struklji

KRIŽEVAČKO VELIKO SPRAVIŠČE Kreću prijave za Štrukljadu 2018!

Štrukljada na Križevačkom velikom spravišču ove godine zasjat će u punom sjaju. Naime, omiljeno jelo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali i šire, prigorski štruklji, zasluženo su među najpoznatijim hrvatskim specijalitetima.

Svaki dio Hrvatske ima svoju inačicu i svoj način pripreme štrukljov, a prigorski štruklji koji će zamirisati pred žirijem na Križevačkom velikom spravišču moraju biti slani, a slatki štruklji neće u konkurenciju za glavne nagrade.

Za pripremu štrukljov osim posebnog umijeća, potrebni su domaći sastojci, domaći sir, puno ljubavi i vježbe kojom se postiže vještina manevriranja tijestom.

struklji

Najbolji štruklji bit će nagrađeni novčanim nagradama! Najbolji štruklji Križevaca osvojit će 1500 kuna, drugo mjesto donosi 1000, a treće mjesto 500 kuna.

Štrukljada će se održati u atriju galerije u Križevcima, u nedjelju 17. lipnja s početkom u 16 sati pod organizacijskom “kuhačom” portala prigorski.hr.

Spomenimo da se prijave za Štrukljadu na Križevačkom velikom spravišču primaju do 17. lipnja, a do tada čitajte prigorski.hr i radite na svojem štrukljarskom umijeću.

Prijave možete izvršiti jednostavno putem e-maila: prigorski@prigorski.hr, a za prijavu je potrebno upisati:

Štrukljada na Spravišču: Ime i prezime majstora/majstorice štrukljov, godinu rođenja, mjesto iz kojeg dolazite, e-mail adresu i broj mobitela. Imamo i važnu napomenu!

Nakon što nam pošaljete prijavu, u roku od 24 sata stići će potvrda da smo zaprimili Vašu prijavu. Prijavite se što prije i budite dio lijepe kulinarske priče na Spravišču!

prigorski.hr

foto: Zdenko Balog

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

hrebak

VELIKI INTERVJU Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak otvoreno o svom životnom i političkom putu te brojnim planovima za Bjelovar

Bjelovar je prije nešto više od godinu dana dobio novog gradonačelnika. Dario Hrebak bio nam …

gregurovec

FOTO/VIDEO DVD Andrilovec uvjerljiv na Međunarodnom vatrogasnom kupu u Gregurovcu

Sedmi Međunarodni vatrogasni kup DVD-a Gregurovec održan je u nedjelju. Održani su i “Dani piva”, …