Izjava dana
dom21

KRIŽEVAČKI LAV Zdenko Premzl će navršiti 98 godina i otkrio nam je tajnu svoje dugovječnosti

U križevačkom Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care – Dom sv. Marko Križevčanin razgovarali smo s jednim od najstarijih Križevčana,  Zdenkom Premzlom (98).

– Ne znam jesam li najstariji, ali u srpnju ću imati 98 godina. Rođen sam u Križevcima, a horoskopski znak sam lav. I moja kćer, unuka i praunuka su horoskopski znak lav – rekao je uvodno Zdenko Premzl i dodao kako je u Domu od otvorenja.

Zdenko Premzl voli vježbati i sudjelovati na raznim radionicama. – U Domu su brižne sestre i fino se hranimo, a odem gotovo svako popodne u Gradsku kavanu gdje čitam novine i popričam s prijateljima i rođacima.

Tajna uspjeha za dugovječnost je da se ne smije previše jesti, treba paziti što se jede i puno se kretati. Ne pijem alkohol, ne pušim i pijem samo vodu. Baka mi je doživjela 98 godina – rekao je Zdenko Premzl i osvrnuo se na život svojih roditelja.

– Moji roditelji su radili u mesnici i prodavali su svježe meso. Odlučio sam ići u zanat, jer mi je tata obolio pa mi nije mogao plaćati visoke škole. Završio sam nižu gimnaziju. Nakon zanata sam radio privatno dvije godine, a onda sam radio u državnom poduzeću u Križevcima – istaknuo je.

dom19

Zdenko Premzl se aktivno služi internetom, šalje mailove i na računalu piše novele. – Imam volju za pisanjem i puno toga sam već napisao. Svirao sam i violinu u orkestru u Križevcima, te harmoniku u jazz orkestru.

Imao sam kuću kod crkve sv. Florijana u Križevcima koju je kasnije kupila tadašnja općina, a novu kuću sam izgradio u Zagrebačkoj ulici u Križevcima. Imam jednu kćer, dvije praunuke i šest praunuka. Praunuke su SAD-u i posjetio sam ih pet puta – kazao je Premzl i prisjetio se svojih vozačkih dana.

– Automobil sam vozio do 96 godine i s njim sam obišao cijelu Europu. Auto mi više ne treba i on bi mi sad bio nepotreban trošak – zaključio je na kraju razgovora Zdenko Premzl.

prigorski.hr

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

groblje

Posljednji ispraćaji

Na Gradskom groblju u Križevcima, u petak u 14 sati će biti posljednji ispraćaj Ivana …

ilustracija

Križevčanin i Koprivničanec policiji predali arsenal oružja

Iz Pu koprivničko-križevačke javljaju kako je u srijedu osoba s križevačkog područja dragovoljno predala 75 …