Choco bar svoja vrata otvorio je prije točno dva mjeseca, a sudeći prema gužvi koju smo zatekli unutar čokoladnog bara, čini se kako je projekt Udruge osoba s invaliditetom Križevci i socijalnog poduzeća Hedona pun pogodak. Gosti su oduševljeni nadaleko poznatim slasticama čokolaterije Hedona koje se ondje serviraju, a neki od njih ondje navraćaju i po nekoliko puta dnevno.

– Oduševljena sam ponudom i Hedoninim proizvodima pa ovdje vrlo rado dolazim popiti kavu ili kušati vrhunsku toplu čokoladu. Ponekad znam navratiti i nekoliko puta dnevno, jednostavno ne mogu odoljeti slasticama, a pogotovo kolačima koji se nude – kroz smijeh nam je ispričala Snježana Brezovec.

Čokoladnim delicijama nisu oduševljeni samo odrasli nego su slastice očekivano privukle i one najmlađe posjetitelje. Među njima je i petogodišnji Emanuel Varga koji je s majkom Slađanom čest gost u čokoladnom baru.
– Sve je jako ukusno i želio bih sve isprobati. Sviđaju mi se kolači i topla čokolada, ali praline su mi ipak najdraže – sramežljivo je kazao Emanuel.

I dok su gosti oduševljeni čokoladnim proizvodima, vodstvo Choco bara ne skriva zadovoljstvo odazivom gostiju.
– Iznenadilo nas je koliko su brzo ljudi prepoznali ovaj prostor i mogu reći kako su reakcije sjajne. Najveći broj gostiju je naravno iz Križevaca, no velik broj dolazi i iz obližnjih mjesta te Zagreba, Koprivnice i Bjelovara jer svi znaju da ovdje mogu kušati najbolju čokoladu u Hrvatskoj – ponosno je kazao voditelj bara Zlatko Fintić.

choco4
Đurđica Božić, prokuristica Hedone, napominje kako je bar u vrlo kratkom vremenu stekao veliku popularnost među Križevčanima, a tome je osim kvalitetnih proizvoda pridonijela i pozicija u Tehnološkom parku.

– Uskoro ćemo preseliti i kompletnu proizvodnju unutar ovog kompleksa, osigurali smo prostor od 600 kvadrata, a trenutno tražimo natječaje preko kojih bi osigurali sredstva za uređenje prostora i kupovinu novih strojeva kako bi povećali proizvodne kapacitete – kazala nam je Božić.

Tržište ih je prepoznalo, rade za Ured predsjednice i poznate hotele pa je svih 18 djelatnika Hedone u punom radnom ritmu, a spremaju i neke nove linije proizvoda, poput ekočokolade koju bi plasirali izvan granica Hrvatske. No, u Hedoni idu korak po korak, a prvi je skorašnje otvaranje kioska uz Choco bar u kojem će raditi dvoje djelatnika iz Udruge osoba s invaliditetom.

Danijel Kozjak (29) iz Križevaca će tako u kiosku prodavati praline i ostale vrste čokolada, a otkrio nam je kako jedva čeka da počne s radom.

kozjak
– Jako se veselim jer sam dugo tražio zaposlenje. Bilo je bezuspješno zbog zdravstvenih problema koje imam – kazao je zadovoljno Kozjak.

K.Sigetić/ V.Štefanek/Glas Podravine i Prigorja