filipovic katalenac

KRIŽEVAČKA KARATE BUDUĆNOST Iva, Petar i Filip – sjajni križevački “karate klinci”

Na križevačkom karate spektaklu održanom u nedjelju razgovarali smo sa sjajnim mladim ljudima i sportašima. Sugovornici su nam bili Iva Katalenac, Petar Filipović i Filip Komarica, a nekoliko riječi o klubu rekao nam je i njihov trener Mario Ban.

Iva Katalenac
Iva Katalenac

Iva Katalenac (10) je rekla kako ide u 4. razred Osnovne škole Ljudevita Modeca. -Karateom sam se počela baviti od prvog razreda. Dobili smo letke i nagovorila sam tatu i tako je krenulo. Državno natjecanje mi je ostalo u posebno lijepom sjećanju i osvojila sam broncu. Sljedeće godine planiram ponovo ići na državno prvenstvo. Cilj mi je izboriti reprezentaciju i otići na Svjetsko prvenstvo – rekla je Iva Katalenac koja u svojim vitrinama ima 30-ak osvojenih medalja.

Petar Filipović
Petar Filipović

Petar Filipović (10) učenik je 4. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca. – Idem u isti razred s Ivom. Lijepo mi je bilo na natjecanju u BIH, iako nisam osvojio medalju,  a ukupno sam osvojio oko 30 medalja. Volio bi osvojiti medalju na europskoj i svjetskoj razini i da uđem u reprezentaciju. Teta u vrtiću me nagovorila na karate i krenuo sam u igraonicu za karate, a nakon toga sam krenuo ozbiljnije trenirati. Mama i tata me nisu trebali nagovarati da treniram karate – rekao nam je Petar Filipović.

Filip Komarica
Filip Komarica

Filip Komarica (8), učenik je 3. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca. – Karate sam počeo trenirati sa šest godina, a nagovorio me tata. Dobar je osjećaj imati kimono i u njemu mi nije vruće. Super mi je bilo na turniru u BIH, gdje sam osvojio brončanu medalju, a do sada sam osvojio isto oko 30 medalja. Svjetsku medalju bi želio osvojiti i ući u reprezentaciju – kazao je Filip Komarica.

Trener Karate kluba KTC Mario Ban rekao je kako je ove godine najbolji rezultat ostvarila Iva Katalenac u konkurenciji mlađih učenica na državnom prvenstvu, gdje je osvojila treće mjesto. -U karate školi je oko 40 članova i oko 20 članova u igraonici i imamo povećanje u odnosu na prošlu godinu. Kontaktiraju nas i iz okolnih općina da bi krenuli trenirati kod nas. Ove godine su upisi krenuli, a imamo 12 aktivnih natjecatelja, odnosno 6 u borbama. Svi zainteresirani za upis se mogu javiti kod mene na broj mobitela 091/ 552-7565. U klubu sam sedam godina, počeo sam kao natjecatelj, a onda sam preuzeo kompletnu trenersku ulogu – kazao nam je Mario Ban.

Mario Ban
Mario Ban

-Karate je stil života, a ne tučnjava. Uči se samokontroli i novom obliku života. Svako dijete koje krene u neki sport ono vidi nalazi li se u tome ili ne. Roditelj dovede dijete na trening i ako se dijete ne odluči nakon godine dana za karate onda prijeđe u drugi sport. S druge strane ima djece koja se nađu u tome i onda idu do kraja- istaknuo je Mario Ban.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

nadin

[FOTO/VIDEO] Gošće iz Slovenije na vrbovečkoj “Reviji u slici”

Gošće iz Slovenije sudjelovale su proteklog vikenda na vrbovečkoj “Reviji u slici”. Nada Merlin – …

ana marija

[FOTO/VIDEO] REVIJA U SLICI Ana Marija Bunjački i Frizerski studio “Kornelija”

Na 8. Reviji u slici održanoj u vrbovečkom Hotelu Bunčić tim su činile Ana Marija Bunjački …