Izvor: HERA
Izvor: HERA

Križevačka HERA održala okrugli stol u Bjelovaru na temu podrške žrtvama obiteljskog nasilja

Članice križevačke Udruge HERA održale su prije nekoliko dana okrugli stol u Bjelovaru u prostorijama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održan pod nazivom „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“. Organizirale su ga zajedno sa Centrom za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac u suradnji sa Policijskom upravom.

Na početku okruglog stola prisutnima se obratio voditelj odsjeka za obradu kriminaliteta Abel Car dok je predsjednica Županijskog suda u Bjelovaru i sutkinja na kaznenom sudu Milenka Slivar u svom izlaganju naglasila nužnost ranije pripreme i psihološke podrške žrtve prije rasprave u sudskom postupku. Voditeljica Udruge „HERA“ Križevci i moderatorica okruglog stola Marina Švagelj Jažić je u svom izlaganju naglasila opći cilj programa podrške žrtvama i svjedocima koji je osigurati pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Okruglom stolu prisustvovale su predstavnice Centra za socijalnu skrb u Bjelovaru, Prekršajnog suda u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorske županije, udruge “Iris” Bjelovar, policijske službenice PU Bjelovarsko-bilogorske te predstavnica BBR-a.

Okrugli stol organiziran je u povodu Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima koja se provodio na području cijele Hrvatske od 1. do 9. listopada.

go/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Jurica Galoić/Pixsell

Željko Lacković poručio u Saboru: Još uvijek se za Piškornicu može naći bolja lokacija

U Hrvatskom saboru za raspravu se javio nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković i osvrnuo se …

vrijeme

U većini krajeva umjereno ili pretežno oblačno

U većini krajeva umjereno ili pretežno oblačno, a mjestimice će pasti i malo kiše. U …