Izvor: HERA
Izvor: HERA

Križevačka HERA održala okrugli stol u Bjelovaru na temu podrške žrtvama obiteljskog nasilja

Članice križevačke Udruge HERA održale su prije nekoliko dana okrugli stol u Bjelovaru u prostorijama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održan pod nazivom „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“. Organizirale su ga zajedno sa Centrom za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac u suradnji sa Policijskom upravom.

Na početku okruglog stola prisutnima se obratio voditelj odsjeka za obradu kriminaliteta Abel Car dok je predsjednica Županijskog suda u Bjelovaru i sutkinja na kaznenom sudu Milenka Slivar u svom izlaganju naglasila nužnost ranije pripreme i psihološke podrške žrtve prije rasprave u sudskom postupku. Voditeljica Udruge „HERA“ Križevci i moderatorica okruglog stola Marina Švagelj Jažić je u svom izlaganju naglasila opći cilj programa podrške žrtvama i svjedocima koji je osigurati pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Okruglom stolu prisustvovale su predstavnice Centra za socijalnu skrb u Bjelovaru, Prekršajnog suda u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorske županije, udruge “Iris” Bjelovar, policijske službenice PU Bjelovarsko-bilogorske te predstavnica BBR-a.

Okrugli stol organiziran je u povodu Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima koja se provodio na području cijele Hrvatske od 1. do 9. listopada.

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

foto

Lijep dan je pred nama

Prevladavat će sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Navečer sa zapada naoblačenje, u noći na …

krizevci 2018 malonogometni turnir33

KRIŽEVCI 2018. OŽUJSKO-KTC-ROBIN TRGOVINE: Kadeti Zeline pobjednici skupine // Pub Cubismo otkotrljao Gravitacione kotrljače

Treći dan križevačkog malonogometnog turnira bio je u znaku 2. Turnira županijskih klubova Križevci 2018 …