beljak

Krešo Beljak u Vrbovcu: Da je Branko Hrg bio sposoban vodio bi renomiranu stranku, a ne frakciju HDZ-a

Nova Gradiška je u četvrtak dobila ogranak Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) u koju su prešli gotovo svi dosadašnji članovi Gradskog odbora HSS-a Nova Gradiška,a skupštini su nazočili Branko Hrg, zastupnik u Hrvatskom saboru i zamjenik predsjednika HDS- a, Davor Vukmirić, potpredsjednik HDS-a i Zoran Jukić, povjerenik HDS-a za Slavoniju i Baranju.

Danas smo tražili komentar cijele situacije od Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a koji je povodom 20. godišnjice smrti Josipa Pankretića sudjelovao na obilježavanju  “Dana s Jožom” u Vrbovcu.

Krešo Beljak je rekao za prigorski.hr kako HSS u Novoj Gradiški nije imao kandidata za gradonačelnika niti je koga podržao. Sretan put tim ljudima i ti ljudi HSS-u ne trebaju- rekao je Beljak i osvrnuo se na djelovanje bivšeg predsjednika HSS-a Branka Hrga.

-Da je bio sposoban voditi bilo kakvu stranku, vodio bi renomiranu stranku, kao što je HSS. Sretan mu put, a ta stranka je samo frakcija HDZ-a- kazao je Beljak.

Beljak je istaknuo kako je HSS najstarija Hrvatska stranka. – Pokušat ćemo maksimalno podići stranački rejting kako bi stranka bila prepoznata kod što većeg broja ljudi. Uvjeren sam da smo samostalno sposobni osvojiti puno veći broj mandata nego bilo koja lista – kazao je Beljak i osvrnuo se na djelovanje Josipa Pankretića.

– Bio je čelnik HSS-a. Dao je svoj obol i svake godine ga se sjetimo kako ne bi zaboravili njegovu politiku. On je bio narodni tribun, a HSS danas želi biti više od toga. Želimo biti političari u 21. stoljeću i u tom smjeru će ići naš program- zaključio je Beljak.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

bedem

Đurđevcu 150 tisuća kuna za nastavak arheoloških radova na istočnom bedemu Starog grada

Muzej Grada Đurđevca prošle je godine na natječaj Ministarstva kulture prijavio projekt rekonstrukcije i arheološke …

tjedan eu fondova

Župani Koren i Kožić prisustvovali otvorenju „Tjedna EU fondova“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 24. do 27. travnja organizira „Tjedan EU …