krasic

U Krašiću proslavljeno Stepinčevo

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća u Krašiću je proslavljeno Stepinčevo, spomendan smrti blaženoga kardinala Alojzija Stepinca. Umro je 10. veljače 1960. godine.

„Bio je poseban čovjek. Čovjek dijaloga, ljubavi, milosrđa. Bio je zaštitnik hrvatskoga naroda, pa stoga ne čudi što ga se i danas često i na razne načine napada, što se izvrću činjenice i jasna istina, što ga se pokušava omalovažavati neutemeljenim lažima i obmanama“, rekao je načelnik općine Josip Petković Fajnik, dodavši da je Stepinac svojim životom svjedočio neizmjernu vjeru i ljubav prema ljudima, svome narodu i crkvi.

Na svečanoj sjednicu, uz ostale, bili su zamjenik župana Hrvoje Frankić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. Obrativši se prisutima u ime Županije, zamjenik Frankić je rekao da Stepinac povezuje ljude u vjeri i molitvi.

„Na današnji dan blaženik Stepinac je krenuo na put ka svetosti. Našim molitvama zajedno ćemo dovršiti taj put“, rekao je Frankić.

Prisutnima se obratila i Ana Stavljenić Rukavina, izaslanica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te u ime Hrvatskoga generalskog zbora Ivan Penić. Uvodno je govorio predsjednik Općinskoga vijeća Damir Ilijanić.

Prije svečane sjednice ispred spomenika blaženoga Alojzija Stepinca položeni su vijenci, a središnje euharistijsko slavlje, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Marko Lukunić/PIXSELL

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Na Trgu bana Josipa Jelačića održano je obilježavanje Dana ružičastih majica, Nacionalnog dana borbe protiv …

selo roda

Bespovratna sredstva turističkim gospodarstvima

Ministarstvo turizma objavilo je Program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2018. …