Izjava dana
Foto: Dunja Lukavečki
Foto: Dunja Lukavečki

Koprivnički TEDx obilježava pet godina postojanja

Nikša Sviličić, trostruki doktor znanosti koji je usporedno završio Filozofski fakultet, Akademiju dramskih umjetnosti i Fakultet političkih znanosti te na svima bio jedan od najboljih studenata i režirao najnagrađivaniji hrvatski film u povijesti, “Vjerujem u anđele” jedan je od šest govornika skorašnje TEDx Koprivnica Library konferencije. Održat će se 17. studenog, u subotu, u 18 sati, a ulaz je s predočenjem ulaznica besplatan.

Inače, spomenuti doktor znanosti svira 11 instrumenata profesionalno se bavio glazbom, dobio Porina, napisao uspješan roman “Druga strana slutnje”, vlasnik je i programski direktor poslovne škole “Proactiva” i tko zna što još. Na TEDx-u će govoriti zašto neki ljudi u društvenim interakcijama dobivaju više simpatija od drugih, koja su pravila komunikacijske percepcije i postoje li neke male tajne kojima možemo poboljšati svakodnevnu komunikacijsku interakciju.

Od ostalih govornika tu su:

Aleksandar Vrhovec, informatičar, statističar i analitičar zaljubljen u glazbu koji će u svom govoru nastojati srušiti predrasudu o Koprivnici, pa i Hrvatskoj, kao mjestu u kojemu je mnogo toga neostvarivo, a malo toga moguće.

Sonja Hlebar, koja je već deset godina aktivna u području gospodarenja otpadom i iz prve će ruke otkriti kako se nositi sa strahom pokretanja poduzetničke karijere kao žena i majka, pogotovo u neobičnim i neistraženim područjima poput njenog.

Anda Bukvić Pažin koja uz diplome iz njemačkog, engleskog i doktorat komparativne književnosti, ima i potvrdu da je samostalna umjetnica. Govorit će o važnosti slikovnica i o tome zašto smo svi u zabludi kada mislimo da je slikovnicu moguće prerasti.

Marko Matijašević, kojeg ocrtava rad u marketinškim agencijama poput Bruketa&Žinić, Imago reklamne agencije, a možda ponajviše pokretanje izdavačke kuće za kolekcionarska izdanja Amaranthine Books. Svijet je oduševilo njihovo izdanje klasika The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, a ništa manje se ne očekuje niti od izdanja Dracule koje će, poput svog junaka, biti osjetljivo na svjetlo.

Povjesničar Tvrtko Jakovina, redoviti profesor u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koji piše za Jutarnji list, Globus, pisao je za Tportal, a i uređivao emisiju Treća povijest na HRT3. Svoje bogato iskustvo koje je stekao kao član Savjeta za vanjsku politiku i međunarodne odnose bivšeg predsjednika Ive Josipovića iskoristit će da prikaže uspješne i neuspješne diplomacije velikih i malih država te što bi male države, poput Hrvatske, trebale učiniti da budu prepoznatljive i cijenjene u svijetu.

Besplatne ulaznice će biti dostupne u Odjelu za odrasle knjižnice od ponedjeljka 12. studenog.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme1

Pretežno oblačno

Pretežno oblačno uz povremenu oborinu, osobito u zapadnim krajevima. Na kopnu će većinom padati snijeg. …

tolusic

Tolušić o fotomontaži: Bandi koja se zaigrala poručujem da su se namjerili na krivog

Ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića napali su fotomontažama. Zbog fotografija koje su ga …