fifes festival (2)

Koprivnički “AniMravci” prvi u svjetskoj konkurenciji filmova!

U petak, 11. svibnja AniMravci OŠ Antun Nemčić Koprivnica  sudjelovali su 6. FIFES međunarodnom filmskom festival smijeha  na kojem su odnijeli prvo mjesto.

Filmski festival smijeha (FIFES) je međunarodni filmski festival amaterskih filmova komičnog sadržaja. Namjera mu je poticanje i promoviranje ljudske vedrine, radosti i smijeha. Sastoji se od dva združena festivala: FIFES JUNIOR i FIFES SENIOR. FVD „AniMravec“ natjecao se za jednu od nagrada u konkurenciji JUNIOR (do 13 godina).

fifes festival (3)

Na festivalu su bili projicirani filmovi iz Belgije, Njemačke, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rusije i Južne Koreje. Prijavljeni su i filmovi iz Španjolske, Francuske, Nizozemske, Ukrajine, Velike Britanije, Kanade, Italije, čak i iz Indije – njih više od 700.

fifes festival (5)

Stručni i dječji žiri dodjeljuju po 3 nagrade u svakoj kategoriji (juniori i seniori). Stručni žiri u sastav dr. sc. Boško Picula, politolog i filmski kritičar, Damir Folnegović – Blaž, glumac, autor i voditelj TV emisija i Noureddine Sayeh – Nouri (Tunis)  animiranom filmu Proxima b mladih Koprivničanaca dodijelio je prvu nagradu.

fifes festival

-Nakon već dva osvojena prva mjesta, 1. nagrade Dječjeg žirija na 55. reviji Hrvatskog filmskog saveza u Sisku i 1. nagrade publike na DUFF – u (Dubrovnik film međunarodnom festivalu), ovo je šlag na torti. AniMravci i dalje rade punom parom! Upravo završavaju nove filmove, vesele se, smiju i uživaju. Tako i treba biti. -poručila je voditeljica Senka Pintarić.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Damir Špehar/Pixsell

Održano uvodno predavanje za novu generaciju bjelovarskih studenata

BJELOVAR – Veleučilište svake godine za studente prve godine organizira uvodno predavanje čiji je cilj …

braniteljske

Klub 61. lad PZO Koprivnica okupio brojne branitelje na manifestaciji „Nekad i sad“

Klub 61. lako artiljerijskog diviziona Protuzračne obrane Koprivnica prošlog je vikenda održao manifestaciju „Nekad i …