fifes festival (2)

Koprivnički “AniMravci” prvi u svjetskoj konkurenciji filmova!

U petak, 11. svibnja AniMravci OŠ Antun Nemčić Koprivnica  sudjelovali su 6. FIFES međunarodnom filmskom festival smijeha  na kojem su odnijeli prvo mjesto.

Filmski festival smijeha (FIFES) je međunarodni filmski festival amaterskih filmova komičnog sadržaja. Namjera mu je poticanje i promoviranje ljudske vedrine, radosti i smijeha. Sastoji se od dva združena festivala: FIFES JUNIOR i FIFES SENIOR. FVD „AniMravec“ natjecao se za jednu od nagrada u konkurenciji JUNIOR (do 13 godina).

fifes festival (3)

Na festivalu su bili projicirani filmovi iz Belgije, Njemačke, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rusije i Južne Koreje. Prijavljeni su i filmovi iz Španjolske, Francuske, Nizozemske, Ukrajine, Velike Britanije, Kanade, Italije, čak i iz Indije – njih više od 700.

fifes festival (5)

Stručni i dječji žiri dodjeljuju po 3 nagrade u svakoj kategoriji (juniori i seniori). Stručni žiri u sastav dr. sc. Boško Picula, politolog i filmski kritičar, Damir Folnegović – Blaž, glumac, autor i voditelj TV emisija i Noureddine Sayeh – Nouri (Tunis)  animiranom filmu Proxima b mladih Koprivničanaca dodijelio je prvu nagradu.

fifes festival

-Nakon već dva osvojena prva mjesta, 1. nagrade Dječjeg žirija na 55. reviji Hrvatskog filmskog saveza u Sisku i 1. nagrade publike na DUFF – u (Dubrovnik film međunarodnom festivalu), ovo je šlag na torti. AniMravci i dalje rade punom parom! Upravo završavaju nove filmove, vesele se, smiju i uživaju. Tako i treba biti. -poručila je voditeljica Senka Pintarić.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK-a Županijske komore Bjelovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim …

Foto: G. Obran

Danas počela podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima, a jedan gradski vijećnik predlaže isto i za djecu

Jutros je počela podjela božićnica kopriviničkim umirovljenicima koja će trajati do kraja ovog tjedna. Oko …