festival jaja

U Koprivnici počinje četvrti kazališni festival za djecu i mlade ‘Jaje’

U povodu obilježavanja Svjetskog dana jaja, tvrtka Hartmann iz Koprivnice, u suradnji s Kazalištem Oberon organizira četvrti po redu kazališni festival za djecu i mlade “Jaje”.

Ove će se godine Festival “Jaje” održati u Domu mladih od petka 12. listopada do nedjelje 14. listopada, javljaju iz Grada. U sklopu istog održat će se četiri kazališne predstave za djecu i mlade od vrtićke do srednjoškolske dobi.

– Jako smo ponosni što smo uspjeli održati Festival “Jaje”. Mislim da je to jako dobar projekt za Koprivnicu jer mali smo grad, nema dovoljno kulturnih manifestacija, osobito za djecu i mlade– kazala je Melita Bači, glavna direktorica Hartmanna Hrvatska prilikom predstavljanja programa Festivala.

Svečano otvaranje festivala bit će, danas, u petak 12. listopada u 17 sati u Domu mladih. Nakon otvorenja, predstavu „Kaštanka“ izvest će Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar. U subotu, 13. listopada Akademija za umjetnost i kulturu Osijek izvest će se predstavu „Poštanska bajka“ dok će prošlogodišnji pobjednik festivala Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka izvest predstavu “Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom”. Zadnji dan festivala, 14. listopada, rezerviran je za kazalište „Theatergruppe Batida“ iz Danske koje će izvesti predstavu „Spagetti“.

Svečanost zatvaranja s dodjelom nagrade za najbolju predstavu festivala predviđena je za nedjelju 14. listopada 2018. u 12 sati.

– Hvala puno Hartmannu koji si daje puno truda da uz kulturu jedenja jaja razvija i kulturnu ponudu našega grada, osobito za naše najmlađe – poručio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te zahvalio organizatorima i pozvao sve da dođu na Festival. Podršku projektu dalo je i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

izložba gušani đurđevac (1)

Đurđevac ugostio 40-ak izlagača golubova gušana iz osam zemalja Europe

Đurđevac je ovaj vikend bio domaćin jedne od najvećih izložbi ptica. Riječ je o 19. …

Drnje plastični čepovi

Drnjanski HNS-ovci skupljali čepove za oboljele od leukemije i limfoma

Već tradicionalno, nekoliko godina za redom, Podružnica HNS-a Drnje, u suradnji s tamošnjom Ženskom inicijativom …