matematicki motivi1

Koprivnica: Započeo dvodnevni matematički skup „Matematički motivi“

U petak i subotu u Koprivnici na Sveučilištu Sjever održavaju se Matematički motivi – stručno metodički skup učitelja razredne nastave i učitelja matematike. Organizator događaja je Udruga mladih koprivničkih matematičara, a tema stručnog skupa je učenje i poučavanje matematike učenika s posebnim potrebama, zatim darovitih učenika kao i učenika s teškoćama.

Otvorenju skupa ispred grada Koprivnice prisustvovali su Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

matematicki motivi4

– Izuzetno smo ponosni na suradnju koju smo svi zajedno ostvarili kroz Centar izvrsnosti Koprivnica i kroz rezultate koje naši osnovnoškolci postižu na natjecanjima gdje promiču ime svoje škole, ali i grada. Upravo na tim natjecanjima matematičari iz Koprivnice ostvaruju rezultate koje kad bi gledali po broju stanovnika zasigurno Koprivnicu svrstavaju u one gradove koji se mogu pohvaliti znanjem svojih učenika – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i okupljenima zaželio uspješan rad na Matematičkim motivima.

matematicki motivi3

Podršku projektu dala je i Mirjana Konosić, viša savjetnica za matematiku Agencije za odgoj i obrazovanje.

– Promjene u svijetu kojima su izložena naša djeca nisu lake što i za nas predstavlja izazov, stoga je važno da komuniciramo, razgovaramo, da se povezujmo baš kao i na ovom skupu. Upravo ovaj skup je prilika da razgovaramo i puno toga novoga naučimo što ćete moći primijeniti u radu s djecom – rekla je Mirjana Konosić.

matematicki motivi2

Organizatori su istaknuli kako su Matematički motivi, osim dana usavršavanja osmišljeni i kao dani druženja pa je tako u sklopu skupa organiziran i program u sklopu kojega će sudionici posjetiti manifestaciju Podravski motivi.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Damir Špehar/Pixsell

Održano uvodno predavanje za novu generaciju bjelovarskih studenata

BJELOVAR – Veleučilište svake godine za studente prve godine organizira uvodno predavanje čiji je cilj …

braniteljske

Klub 61. lad PZO Koprivnica okupio brojne branitelje na manifestaciji „Nekad i sad“

Klub 61. lako artiljerijskog diviziona Protuzračne obrane Koprivnica prošlog je vikenda održao manifestaciju „Nekad i …