Izjava dana
matematicki motivi1

Koprivnica: Započeo dvodnevni matematički skup „Matematički motivi“

U petak i subotu u Koprivnici na Sveučilištu Sjever održavaju se Matematički motivi – stručno metodički skup učitelja razredne nastave i učitelja matematike. Organizator događaja je Udruga mladih koprivničkih matematičara, a tema stručnog skupa je učenje i poučavanje matematike učenika s posebnim potrebama, zatim darovitih učenika kao i učenika s teškoćama.

Otvorenju skupa ispred grada Koprivnice prisustvovali su Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

matematicki motivi4

– Izuzetno smo ponosni na suradnju koju smo svi zajedno ostvarili kroz Centar izvrsnosti Koprivnica i kroz rezultate koje naši osnovnoškolci postižu na natjecanjima gdje promiču ime svoje škole, ali i grada. Upravo na tim natjecanjima matematičari iz Koprivnice ostvaruju rezultate koje kad bi gledali po broju stanovnika zasigurno Koprivnicu svrstavaju u one gradove koji se mogu pohvaliti znanjem svojih učenika – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i okupljenima zaželio uspješan rad na Matematičkim motivima.

matematicki motivi3

Podršku projektu dala je i Mirjana Konosić, viša savjetnica za matematiku Agencije za odgoj i obrazovanje.

– Promjene u svijetu kojima su izložena naša djeca nisu lake što i za nas predstavlja izazov, stoga je važno da komuniciramo, razgovaramo, da se povezujmo baš kao i na ovom skupu. Upravo ovaj skup je prilika da razgovaramo i puno toga novoga naučimo što ćete moći primijeniti u radu s djecom – rekla je Mirjana Konosić.

matematicki motivi2

Organizatori su istaknuli kako su Matematički motivi, osim dana usavršavanja osmišljeni i kao dani druženja pa je tako u sklopu skupa organiziran i program u sklopu kojega će sudionici posjetiti manifestaciju Podravski motivi.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: ŠKK Kc

Športski kuglački klub Koprivnica obilježio 20 godina osnivanja i rada

Športski kuglački klub Koprivnica svečanom je sjednicom jučer obilježio 20. godišnjicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja. …

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan o odluci Vlade za NUTS2 regije: Prvo su nam rekli da biramo, a onda su ignorirali naš izbor

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan danas je održao konferenciju za medije na temu Odluke Vlade Republike …