Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

Kešer i Kavgić: Župan Koren je predložio ‘copy-paste’ proračun Koprivničko-križevačke županije

Mladen Kešer, predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije i Siniša Kavgić, član Županijske skupštine ispred Laburista danas su na tiskovnoj konferenciji odlučili progovoriti o proračunu Koprivničko-križevačke županije, odnosno, kako su rekli, njegovim nedostacima.

– Ovaj proračun je sve, samo ne proračun koji bi mogao potaknuti razvoj naše županije – kazao je uvodno Mladen Kešer i dodao kako je 450 milijuna kuna, koliko iznosi proračun, krivo usmjereno.

kešer

Siniša Kavgić napomenuo je kako se i u ovom proračunu ponavljaju stvari koje su prisutne i prijašnjih godina te da cijela priča ide u krivom smjeru.

– Varaždinska, Međimurska i Zagrebačka županija se razvijaju, dok mi stagniramo i čini mi se da se u Županiji nitko niti ne trudi da investitor dođe i pretvaramo se u spavaoncu gdje ljudi samo obitavaju, a na posao idu negdje drugdje – rekao je i upozorio kako neozbiljnost Županije odlično ilustrira greška u dokumentu, u ‘Glavi 4’ gdje postoji stavka od 1300 kuna, dok bi trebala biti 130.000 kuna.

– Prošlo je deset dana otkako je prijedlog proračuna dostupan i još to nisu ispravili – zaključio je.

kavgić

Kešer je dodao kako se listajući prijedlog proračuna nema razvojnog aspekta niti za jednu Općinu ili Grad te dodao kako će zbog ovako izrađenog proračuna podnijeti nekoliko amandmana.

– Najviše bismo uzeli sredstva na stavkama za promociju Župana iz kapitalnih pomoći za ravnomjerni razvoj županije jer se to do sada nije dogodilo, a tu je 2,2 milijuna kuna – kazao je Kešer te napomeno kako su u dokumentima za svaki amandman koji će podnijeti napravili detaljni opis radnji.

– Župan ne treba uopće razmišljati, samo treba pratiti hodogram koji smo mu priredili za projekte – zaključio je.

Amandmane misle podnijeti za gradnju sportske dvorane u Sv. P. Orehovcu, nastavak gradnje dvorane u Kalinovcu, za uređenje spojne ceste na autoput preko Borja kod Kalnika, formiranje komunalnih hladnjača za voćare i dr.

Ukupno riječ je o 11,5 milijuna kuna raznih investicija.

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

lege26

[FOTO] Lege, rođendani i fešte u Calypsu

Uz koncert osječkog tamburaškog pop sastava “Lege”, tulumarilo se duboko u subotnju noć u križevačkom …

vrabec20

VRIJEDILO JE ČEKATI Otvorena prva samostalna izložba slika Zdenke Vrabec

U Galeriji Križevačkog likovnog kruga otvorena je u subotu prva samostalna izložba križevačke slikarice Zdenke …