NOVAGENETIK
most-draganic

Još nije poznato tko je i zašto ukrao drvene dijelove mosta

Ni mjesec i pol dana od neuobičajene krađe drvenih dijelova mosta preko potoka Stojnice u Budrovcima kod Draganića nije poznato tko je i zašto nanio štetu općinskom vlasništvu te onemogućio mještane da s jedne strane obale prijeđu na drugu do svojih njiva ili domova.

Slađana Zrinščak, komunalna redarka u općini Draganić u Karlovačkoj županiji, izjavila je u utorak Hini kako je riječ o metalnom mostu, čiji su drveni dijelovi služili samo da se po njima vozi ili hoda.

Sama materijalna šteta stoga nije velika, procjenjuje se na oko 12,5 tisuća kuna, ali bi mogla biti i puno veća ako se skoro ne omogući poljoprivrednicima da mogu pravovremeno na svoje njive kad počne sezona poljoprivrednih radova, rekla je Zrinščak.

Prema policijskom priopćenju, drvena građa otuđena je s mosta u razdoblju od 25. do 28. studenoga prošle godine. Slađana Zrinščak rekla je kako je općina krađu prijavila policiji 28. studenoga, ali da dosad policija nije otkrila počinitelja, pa je kaznena prijava karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta protiv nepoznatog počinitelja.

Iz Općine Draganić i njenog Komunalnog društva najavljuju kako će prići obnovi mosta čim to budu omogućile vremenske prilike, a nadaju se da će počinitelj biti otkriven.

“Ja sam komunalni redar tek od ljeta, ali poznato mi je da se ovakva devastacija mosta dogodila već i ranije. To je kvalitetno drvo i neko si uzima za pravo da na takav način pribavi građu za svoje potrebe, što nije u redu i trebalo bi što prije pronaći počinitelja”, poručila je Zrinščak.

prigorski.hr/Hina

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

luketa

Nađeno troje mrtvih, traži se muškarac kojeg policija dovodi u vezu s pucnjavom

U utorak poslijepodne u Brodarici kod Šibenika pronađene su tri mrtve osobe, a policija traga …

Ilustracija

Zaplijenjeno preko 35 kilograma marihuane i uhićena četvorica preprodavača

Na parkiralištu trgovačkog centra u zagrebačkoj Dubravi, prilikom preprodaje 33 kilograma marihuane, uhićena su dvojica …