shank rockers

Izvorni Križevački bend Shank Rockers u petak u Klubu kulture // Prihod od ulaznica donira se COOR-u Križevci za nabavku asistivne tehnologije

U petak, 7.12. u Klubu kulture sviraju Shank Rockersi – prvi Križevački rock bend koji je svoj izričaj zasnivao na slobodnoj obradi isključivo rock i blues standarda u vrijeme kad je rock kultura i rock glazba tek stasala i stvarala svoj prostor van velikih urbanih sredina.

Shank Rockers je izvorno križevački bend nastao negdje oko 1976. godine iz gimnazijskog benda kojeg su činili Miloš Lojen (bas) i Ivan Brčič (gitara), a kasnije su se pridružili Damir Siročić (bubnjevi) i Zdravko Muretić (vokal) što je u stvari i prva postava benda. U kasnijoj fazi Stjepan Fortuna (orgulje) je pojačao bend.

Repertoar su činile obrade poznatih rock stvari od Cockera, Doorsa, Hendrixa, Claptona, J. Wintera, Santane, R. Galaghera… Bend je bio omiljen među mladima križevačkog kraja. Svirali su uglavnom u Križevcima na raznim manifestacijama uključujući i nekoliko nastupa na Križevačkom Spravišću. Nastupili su u Bjelovaru 1978. godine uz prvu postavu Azre i domaći bend Bijeli dan na gitarijadi. U 80 -tima i 90-tima su se okupili još u nekoliko prilika.

Ponovnim okupljanjem benda osvježenim novim snagama, mladim kvalitetnim muzičarima Franom Homenom (bubnjevi) i Ivom Prodanom (saksofon), bend je dobio ne samo novi zvuk nego i novu energiju kojom će sigurno svojim nastupom oduševiti nove i stare fanove Shank rockersa.

Sadašnji sastav čine:

Zdravko Muretić – pjevač
Frano Homen – bubnjevi
Miloš Lojen – bas
Branko Majnarić – gitara
Ivo Prodan – saksofon
Zvonimir Uzelac – udaraljke
Ivan Brčić – gitara

Ulaznice možete kupiti na upadu Kluba kulture po cijeni od 30 kn, a prihod od ulaznica donira se Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci za nabavku asistivne tehnologije.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Davor Javorovic/PIXSELL

VIDEO Održan Božićni bal lipicanaca “Tajna bijele kočije”

U subotu u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu održana je glazbeno-scenska predstava s konjima prigodne …

stand up14

PUCALI OD SMIJEHA Goran Vugrinec nasmijavao križevačku publiku

U križevačkom Klubu kulture nastavljene su večeri smijeha, koje ugošćuju najuspješnije stand-up komičare u regiji. …