stand tehnicka kultura

Izložbeni prostor Zajednice tehničke kulture Križevci proglašen najboljim

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima, proteklog je vikenda održana najznačajnija županijska gospodarska manifestacija Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, u svom jubilarnom 20. izdanju, koju je službeno zatvorio zamjenik župana Darko Sobota.

Izrazivši zadovoljstvo ovogodišnjim Sajmom i uputivši zahvale svima uključenima na doprinosu organizaciji, posebno izlagačima i posjetiteljima, zamjenik Sobota pročitao je ime dobitnice glavne nagrade tradicionalne nagradne igre Sajma, a Prima kuhinja s kućanskim aparatima otišla je u ruke Snježane Skosples.

igra1

Članice križevačke djevojačke straže izvukle su imena i ostalih dobitnika vrijednih nagrada, dok je Komunalno poduzeće Križevci nagradilo Almira Zoletića za autorsko rješenje natječaja „Vizualni identitet logotipa sa sloganom“ te Senku Pleše za autorsko rješenje natječaja „Vizualni identitet maskote“.

Proglašeni su i najbolje uređeni izlagački prostori te je tako prvo mjesto osvojio izlagački prostor Zajednice tehničke kulture Križevci, drugo mjesto pripalo je Udruženju obrtnika Koprivnica, a treće je mjesto osvojio izlagački prostor Šibensko-kninske županije.

sajam46

Kroz tri dana trajanja Sajma svoje usluge i proizvode predstavilo je 216 izlagača iz Republike Hrvatske i inozemstva, a županija partner bila je Šibensko-kninska županija. Pokrovitelj je bilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, sponzori Prima Commerce d.o.o., Pevec d.d., Hartman d.d., S.K.I.M.T., Poljocentar i Zepter, a organizatori Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca.

Tema ovogodišnjeg sajma bila je „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje“, u sklopu čega je održan i okrugli stol „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje u skladu s potrebama gospodarstva“ u organizaciji Obrtničke komore KKŽ, HGK Županijske komore Koprivnica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci. Također, održane su i prezentacije obrtničkih zanimanja u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Đurđevac, Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom „Ivan Seljanec“ Križevci, koje je posjetilo čak 650 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

Uz reviju frizura i modnu reviju, razne izložbe, radionice 3D printanja i skeniranja, CNC glodanja, laserskog graviranja i rezanja, kreativne radionice te radionice izrade kalupa za čokolade, u organizaciji Inovatorskog društva “Marcel Kiepach” Križevci i Studentskog poduzetničko-tehološkog inkubatora Bjelovar održani su i 1. Dani inovativih ideja Križevci 2017.

Savjetodavna služba poljoprivrednicima je predstavila mjere koje će im pomoći u boljem upravljanju njihovim gospodarstvima, a posjetitelji su mogli uživati i u programu krštenja mošta po Križevačkim štatutima, povodom proslave Martinja, kao i u izboru najstražarice Križevačke djevojačke straže.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

zimska1

Mario Rajn: Ceste se čiste po prioritetima, a u tijeku je posipavanje kako ne bi bilo leda na cestama

S obzirom na najavaljene niske temperature i nove snježne padaline upitali smo čelnog čovjeka Križevaca …

ktc5

RUKOMET, 3. HRL SJEVER KTC 2 odnio laganu pobjedu

RK DARUVAR 25 (13) RK KTC 2 36 (18) DARUVAR: Smota, Janota, Franekić 7, Per, …