Izjava dana
bajkovit bozic

Izložba “Bajkovit Božić” u petak u Križevcima

U petak, 8. prosinca održat će se otvorenje izložbe pod nazivom «Bajkovit Božić» s početkom u 19 sati. Drugu godinu polaznice kreativne radionice za vrijeme Adventa izlažu u Galeriji Društva za očuvanje križevačke baštine «Križevački štatuti» u Ulici Augusta Šenoe 5 u Križevcima.

Sve je počelo 2012. godine kada je u Križevcima bila postavljena prva kreativna izložba pod nazivom «Čarolija Božića». Kreativna umjetnica Jadranka Šogorić ostvarila je svoj san i s još tri umjetnice, pomalo strahujući od mišljenja posjetitelja postavila je izložbu koja do tada nije bila viđena u Križevcima.

Odaziv i oduševljenje posjetitelja rezultiralo je početak kreativnih radionica za odrasle kroz cijelu godinu. Radionice se održavaju od 2014. godine pod vodstvom križevačke umjetnice i mentorice Jadranke Šogorić, tako da je ovo četvrta izložba kreativki iz kreativne radionice koje u vrijeme Adventa otvaraju vrata izložbe « Bajkovit Božič».

Na izložbi će osim božićnih ukrasa biti izloženi radovi nastali kroz cijelu godinu u kreativnoj radionici. Na izložbi će sudjelovati 11 umjetnica polaznica kreativne radionice sa svojom voditeljicom.

Izložba će biti otvorena od 8. prosinca do 23. prosinca 2017., u vremenu od 17 – 20 sati, a subotom od 9 -12 sati.

Boba Csik/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

obitelj dukic

Spremanje kukuruzne silaže u Prigorju

Kukuruzna silaža i sjenaža su voluminozna krmiva koja trebaju sudjelovati s više od 60 posto …

Križevci

Mira Würth (Križevci, 20. kolovoza 1892. – Zagreb, 6. rujna 1966.)

Križevačka tenisačica. Tenis igrala od 1912. godine. Prvakinja Jugoslavije pojedinačno i u paru s Marom …