Izjava dana

lackovic-koren

IZBORI 2017. Sučeljavanje Lackovića i Korena na Radio Križevcima // Tucaković i Švaco se nisu pojavili

U petak je u emisiji Radio Križevaca vezanoj na predstojeće lokalne izbore održano sučeljavanje kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije. U studiju je bio kandidat za župana grupe birača Željko Lacković i kandidat Mreže i HDZ-a Darko Koren. Na sučeljavanju se nije pojavio kandidat za župana koalicije SDP, HNS, HSU i Hrvatski laburisti Slavko Tucaković i kandidat za župana grupe birača Mladen Švaco. Lacković i Koren su najduže raspravljali o problematici u turizmu.

Željko Lacković je rekao kako Križevci imaju Štatute, Križevačko pivo, sakralne objekte i brzu cestu i seoska gospodarstva, bio sam ovdje kod obitelji Rakić, a je li od strane Županijske turističke zajednice pokrenuto brendiranje turističkih proizvoda? – upitao je Lacković i dodao kako Županijska turistička zajednica mora biti ključni posrednik između lokalnih turističkih zajednica.

– Projekt pisanice je bio dobar, ali trebalo ga je forsirati jednu godinu. Taj projekt je potpuno promašen, jer kotrljajući pisanice po svijetu nismo nikoga dopeljali ovdje. Nama suradnja s Gradom Zagrebom mora biti ključna kako bi dolazili turisti. U Đurđevac je došlo ovaj mjesec 25 autobusa i mi znamo kako razvijati turizam. Kada imate dobru turističku ponudu, onda se grade i hoteli – rekao je Lacković.

Darko Koren je rekao da je uvijek bio svoj bez obzira kojoj stranci pripadao. – Put i način vođenja HSS-a nije odgovarao mojim životnim vrijednostima. Odabrao sam put kroz Mrežu, a kandidat sam za župana i HDZ-a. Pisanica od srca je diljem svijeta promovirala Podravinu i Prigorje i naivu kao naš brend, a Križevci su brendirali svoju posebnost, čunčanu čipku – kazao je Koren.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

nogometni suci

Želite li postati nogometni sudac? U tijeku prijave!

Zbor nogometnih sudaca nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije raspisao je tečaj za nogometne suce Ispit za nogometnog …

foto

Pretežno oblačno s oborinama

Pretežno oblačno s oborinama. U većem dijelu unutrašnjosti snijeg, osobito u istočnim i gorskim krajevima, …