veselic

Ivan Veselić: Titula najboljeg mladog poljoprivrednika donijelo mi je novo iskustvo

“Tri su se proizvoda našeg OPG-a Veselić našla na policama trgovina DM Hrvatska što nam je otvorilo novo tržište i donijelo nove kupce čime se postigla prepoznatljivost naših proizvoda, ali i samog OPG-a, kao i kraja u kojem proizvodimo ekološke proizvode, Lonjskog polja“, rekao je Ivan Veselić, ekološki proizvođač voća i povrća iz Novog Sela Palanječkog iz Sisačko-moslavačke županije.

Veselić je rođen 1992. godine, završio je sisačku srednju tehničku školu, te se nastavio usavršavati na studiju poljoprivrede na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

veselic

Ivan je prošlogodišnji pobjednik natječaja za najboljeg mladog poljoprivrednika koji je organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir.

Osim što je predstavljao svoj OPG, Ivan Veselić zastupao je Hrvatsku i na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Europskoj uniji koji je organizirala Europska pučka stranka (EPP), najjača politička opcija unutar Europskog parlamenta.

„Zajedno s desetero drugih najboljih mladih poljoprivrednika koji su sudjelovali na prošlogodišnjem natječaju imao sam priliku posjetiti europsku prijestolnicu Bruxelles gdje smo razmjenjivali ideje s drugim europskim poljoprivrednicima, i velikim i malim, koji su se tamo predstavljali te se tako upoznali i s inovacijama“, napomenuo je mladi poljoprivrednik Ivan Veselić.

Ovogodišnji Natječaj za mladog poljoprivrednika/-cu otvoren je do 10. siječnja 2017., a mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce, nositelji OPG-a do 40 godina sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2016. godine ili završeni ili su u provedbi.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika, te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti.

Više informacija o uvjetima natječaja možete pronaći na stranici: petir.eu.

prigorski.hr

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrijeem

U unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice sa slabom kišom ili rosuljom

U unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice sa slabom kišom ili rosuljom, u gorju susnježicom i snijegom, …

Jurica Galoić/Pixsell

Vukovarska za Vukovar

Vukovarska odala počast Vukovaru