sabolic

Ivan Sabolić (SDP): Brine me bankrot Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije

Izvješće o lovnom gospodarstvu i šumarstvu na području Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini nije prošlo bez rasprave na sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Vijećnik Ivan Sabolić (SDP) je rekao kako mora reagirati.

-Što se tiče lovnog gospodarstva znamo za probleme oko šteta od divljači na prometnicama i usjevima. Najveći problem koji me brine je bankrot Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije, a to nie spomenut u izvješću. Lovstvo će u Županiji pasti na najniže grane, a Županija mora pomoći da se Savez uspostavi, jer je drugi Savez nelegalan i ministarstvo će ga rješenjem ukinuti. Treba učiniti sve da ne ostanemo bez Lovačkog saveza – zaključio je Sabolić.

Vijećnik Mario Hudić (HSS) je napomenuo kako u izvješću nije razvidno kakva je situacija u lovstvu. -Lovačka društva su u sve težoj financijskoj situaciji – istaknuo je Hudić i dodao kako ima informaciju da su pojedina društva pred bankrotom.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren kazao je da je sve rečeno točno. -To je problematika koja nadilazi ovlasti rješavanja u nas i problem je isti i u drugim županijama. Sudjelujemo na radnim sastancima u ministarstvu, ali to pitanje ja ne mogu riješiti. Vjerujem da gospodin Felak kao saborski zastupnik može pomoći u rješavanju problema. Županijski Lovački savez isto mogu promatrati sa strane, jer politika tu ne može puno učiniti. U okviru Saveza se trebaju pronaći rješenja. Stojimo kao administracija na raspolaganju i podržat ćemo svaku inicijativu koja će mijenjati stvari na bolje – rekao je Koren.

prigorski.hr

 

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrbovec3

DAN DRŽAVNOSTI Položeni vijenci u Vrbovcu i Dubravi

U povodu Dana državnosti održana je komemorativna svečanost pored spomen obilježja „Hrvatske kocka“ rad akademskog …

sah4

SVETOIVANJSKI ŠAHOVSKI TURNIR Goran Šegović pobjednik u Svetom Ivanu Žabnu

Svetoivanjski šahovski turnir u Svetom Ivanu Žabnu održan je u nedjelju, a otvorio ga je …