misel-jaksic

INTERVJU – MIŠEL JAKŠIĆ: Nastavljat ćemo razvijati Koprivnicu kao gospodarski snažno, urbano, građansko, moderno središte ove regije

Povodom završetka 2016. godine razgovarali smo s Mišelom Jakšićem, zamjenikom koji obnaša dužnost gradonačelnika garda Koprivnice. Pročitajte što nam je rekao u osvrtu na 2016. godinu kao i planove za narednu, premijeru Plenkoviću i suradnji s koprivničkim HSS-om.

Polovicom godine preuzeli ste čelnu funkciju u gradu. Što biste na kraju godine istaknuli kao najvažniji događaj i projekt u Koprivnici?

Kad pričamo o gospodarstvu tu bih svakako spomenuo da su gospodarske stope rasta Koprivnice bile iznad prosjeka RH. Veseli nas i završetak tvornice Belupo – najveće privatne investicije u RH u protekloj godini, čija je vrijednost petstotinjak milijuna kuna. Moram spomenuti da je isto tako 20 milijuna kuna uloženo u razvoj i poboljšavanje komunalne infrastrukture.

Proveli smo ISO certificiranja i prvi smo grad u Hrvatskoj koji je dobio ISO certifikat za visoku razinu života. Nemamo prirez, cijene energenata su među najnižima u RH, ovih dana smanjujemo i cijenu odvoza otpada, a vodimo brigu o visokom društvenom standardu. Sva djeca u Koprivnici imaju mjesto u vrtiću po najnižim cijenama, osnovnoškolcima subvencioniramo udžbenike, dodjeljujemo besplatne bilježnice, snosimo troškove prijevoza, svi studenti u Gradu Koprivnici dobivaju stipendije. Svakako me i dodatno veseli što je naš Renesansni festival ove godine dobio status Superbranda, a paralelno s time smo pokrenuli Ljeto na Zrinskome i Koprivničku bajku, manifestacije koje su posjetile tisuće naših sugrađana i njihovih gostiju.

Smatrate li da je Proračun za 2017. realan s obzirom da vas oporba proziva da ste ga napuhnuli kao balon?

Koprivnica čini 77 posto neto dobiti, 71 posto izvoza, 52 posto prihoda, 51 posto  radnih mjesta u našoj županiji. Nismo pokretač samo naše županije nego i šire regije i kao što sam rekao na sjednici gradskog vijeća, ovaj proračun je prijelomna točka gdje biramo želimo li konzervativno stagnirati ili želimo u slijedećih 10 godina biti i dalje pokretač, grad visokog društvenog standarda, jednom riječju – grad budućnosti. Uvjeren sam da će Koprivnica kao i do sada pomicati granice, ostvarivati rezultate, a iskreno od oporbe sam ipak očekivao malo originalniju raspravu.

misel-jaksic-3

Posljednjih godinu dana pratimo pravi “boom” kulturnih i zabavnih događaja, Koprivničko ljeto, Koprivnička bajka i sl. Kakve rezultate su pokazale ovogodišnje manifestacije u ovoj godini?

Renesansni festival oborio je sve rekorde posjećenosti i postao prepoznatljiv u europskim razmjerima. Dokazali smo da se i na kontinentu može napraviti vrhunski turistički proizvod, Top manifestacija. Podravski motivi nakon promjene lokacije dokazali su svoj značaj, dok su i Ljeto na Zrinskom i Koprivničku bajku posjetile tisuće gostiju, nastupila su brojna poznata glazbena imena, stvorene su predivne slike i uspomene. Pregršt pozitivnih emocija, vibracija, energije – pun pogodak.

Živi li se u Koprivnici bolje nego prije godinu dana?

Svi pokazatelji govore da je tome tako, no ono što je puno važnije je jedna snažna pozitivna energija, vjera i optimizam koji su danas prisutni u Koprivnici i koji nam govore da smo spremni i sposobni učiniti još i više.

Hoće li Vas podržati HSS u kandidaturi za gradonačelnika?

S gradskim HSS-om smo ostvarili i više nego korektnu suradnju u posljednjoj kampanji, nivo korektne komunikacije smo zadržali cijelo ovo vrijeme i vjerujem da imamo dobre temelje za kvalitetnu suradnju.

misel-jaksic-2

Smatrate li da je premijer Plenković nedavno zaobišao Koprivnicu zbog stranačke pripadnosti?

Ne želim u to vjerovati. Vjerujem u institucije ove zemlje i doista vjerujem da su premijeru Plenkoviću važniji građani ove zemlje od stranačkih boja. Taj posjet bih pripisao blagdanskom vremenu darivanja, pa je tako Premijer očito odlučio dati malo vjetra u jedra čamčićima dva križevačka političara, kuma, čiji čamčići trenutno malo lutaju po pučini. Sve u svemu, priznajem mu jednu lijepu blagdansku gestu, no žalosti me što mi se čini da ostatak Križevčanki i Križevčana od tog posjeta nema baš nikakve koristi.

Planovi za iduću godinu.

Razvijati i dalje Koprivnicu kao gospodarski snažno, urbano, građansko, moderno središte ove regije, ali i kao grad koji poštuje različitosti i tradiciju koju baštini i od koje je nastala. Planovi u proračunu su nam vrlo ambiciozni, ali vjerujem u svoj tim i uvjeren sam da imamo i dovoljno znanja i hrabrosti da sve zacrtano i ostvarimo.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

topnici2

Sveti Ivan Žabno: Topnicima malonogometni turnir “Ivanje 2018”

U organizaciji NK Tomislav-Radnik na igralištu Ivan Bastalec u Svetom Ivanu Žabnu danas poslijepodne održan …

natjecanje1

Sveti Ivan Žabno: Održano natjecanje u gađanju glinenih golubova

U sklopu Svetoivanjskih dana u Svetom Ivanu Žabnu održano je natjecanje u gađanju glinenih golubova. …