Hillary Clinton

Hillary i Bill Clinton zaradili 140 milijuna dolara od 2007.

Demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton i njezin suprug, bivši američki predsjednik Bill Clinton u petak su podnijeli izvješće koje pokazuje da su u posljednjih osam godina zajedno zaradili 140 milijuna dolara.

Na to su platili razne poreze u iznosu od 43 milijuna dolara, a u humanitarne svrhe donirali gotovo 15 milijuna dolara.

U 2013. Clintoni su samo od govora zaradili ukupno 22,85 milijuna dolara, od čega Hillary 9,68 milijuna, a njezin suprug 13,17 milijuna.

Demokratska kandidatkinja većinu je svojih govora naplaćivala 225.000 dolara i više, a bivši američki predsjednik od 125.000 do 750.000 dolara, piše u izvješću.

Izborni stožer Hillary Clinton podatke je objavio u skladu s obvezom o transparentnosti prihoda.

“Prošla sam dugi put od vremena kada sam kucala od vrata do vrata, skupljajući novac za zakladu za djecu i zarađivala 16,500 dolara kao mlada profesorica prava u Arkansasu. To dugujem prilikama koje nam nudi Amerika”, napisala je Clinton u priopćenju.

Kandidatkinja za predsjednicu nastoji odgovoriti na kritike o nemoralnosti i nepoštenju koji su se pojavili nakon njezina kontroverznog korištenja privatne elektroničke pošte čime je prekršila saveznu odredbu koja nalaže da se sva prepiska vladinih dužnosnika mora sačuvati u arhivi State Departmenta.

Tijekom četverogodišnjeg razdoblja na čelu američke diplomacije, Clinton nije imala službenu e-mail adresu, a njezini pomoćnici nisu ništa učinili da bi prepisku s privatnog računa sačuvali na serverima State Departmenta.

Po istraživanju sveučilišta Quinnipiac provedenom prošli tjedan, 57 posto birača smatra da Clinton nije poštena političarka ni osoba od povjerenja.

(Hina)

fah

 

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

perjana8

PETO DIJETE U OBITELJI Zabijelio se Veliki Raven!

Perjana je tradicionalni događaj u sjeverozapadnoj Hrvatskoj prilikom dolaska prinove. Nekad se sipalo isključivo perje, …

Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

VIDEO Plitvice Holiday Resort, zelena kamp oaza u kojoj su novoizgrađene kućice na drvu

RAKOVICA – U blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera u sklopu Plitvice Holiday Resorta od nedavno …