durdevacki pijeski

Gradu Đurđevcu odobreno 17 milijuna kuna EU sredstava za Đurđevačke pijeske i školu u prirodi

Grad Đurđevac je dobio poziv na svečano potpisivanje ugovora za projekt Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka u sklopu promicanja održivog razvoja prirodne baštine. Potpisivanje ugovora je organizirano za ponedjeljak, 16. srpnja u Rastokama.

Projektom vrijednim 17 milijuna kuna previđa se kompletna obnova, uređenje i opremanje stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine sa budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine – Đurđevačkih pijesaka od njihovog nastanka do prikaza bogatstva flore i faune.

Drugi segment odnosi se na izgradnju hostela na početku Park šume Borik, gdje će se povezano sa upoznavanjem tog specifičnog života na peskima, održavati škola u prirodi za brojne učenike iz cijele Hrvatske.

I naravno treći segment obuhvatiti će sam Rezervat Đurđevački pijesci gdje će se dodatno urediti i označiti poučne, pješačke staze.

Aktivnostima projekta unaprjeđuju se i stvaraju potrebni sadržaji i infrastruktura za razvoj različitih vrsta i specifičnih oblika turizma –obiteljskog, biciklističkog, školskog, izletničkog, ruralnog, kulturnog, manifestacijskog, zdravstvenog i slično, ali na održiv način, te se doprinosi održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

udruga bolje sutra

Udruga “Bolje sutra” dobila prostor na korištenje

U prostoru koprivničkog Kampusa održana je konferencija za medije u organizaciji Udruge za osobe s …

dragovoljac radnicki11

4. ŽNL: Bez pobjednika u susretu Dragovoljca i Radničkog // Porazi Poleta, Mladosti VR i Prigorje

U nedjelju su odigrani susreti trećeg kola, a najzanimljiviji susret odigran je u Bočkovcu, gdje …