Izjava dana
Gimnazijalke-1024x768-1024x768-1-1024x768

Gradska knjižnica Đurđevac osigurala 86.000 kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe

Ministarstvo kulture objavilo je na svojim mrežnim stranicama rezultate financiranja programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske, temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena su sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe u iznosu od 86.000 kuna kojima će knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika kako bi brojni knjigoljupci mogli uživati u najnovijim hit naslovima.

Trenutno Gradska knjižnica raspolaže fundusom od nešto više od 58.000 knjiga, a u 2018. godini nabavljeno je 2.000 novih naslova knjiga za potrebe odjela za odrasle i dječjeg odjela.

Ministarstvo kulture prepoznalo je i projekte koje već nekoliko godina provodi naša knjižnica, a koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad naše ustanove, kao i aktivnosti koje provodimo s djecom preko ljetnih praznika. Sa 1.000,00 kn financirat će projekte Mala ruka prijateljstva i Ljetna čitateljska putovnica, a sa 1.500,00 kn projekte Ruka prijateljstva i Dječje jezične igre.

Odobrena sredstva omogućit će kontinuiranu i kvalitetnu nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i dugogodišnje provođenje već prepoznatih projekata.

Knjižnica ima preko 4.000 učlanjenih korisnika, a tome je zasigurno doprinijela i besplatna članarina.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u petak

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje …

groblje

Majka traži istinu: Zbog propusta mrtvozornika koji nije na vrijeme napravio obdukciju – tuži državu Europskom sudu

Očajna majka već tri godine traži istinu o smrti 19-godišnjeg sina. Zbog propusta mrtvozornika – …