U povodu obilježavanja “Tjedna Crvenog križa” vijećnici Gradskog vijeća Grada Koprivnice, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i predsjednik koprivničkog predstavničkog tijela Ivan Pal za korisnike Pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pripremali su roštilj. Glavni kuhar i majstor roštiljanja bio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, a meso s roštilja dijeljeno je siromašnim građanima.
– To je dobar put jer ljudima koji imaju problem nije važno tko je na vlasti, a tko je u oporbi. Tako pokazujemo da smo spremni oko nekih tema imati konsenzus, spremni imati dijalog i stvarati bolje uvjete za život ovog kraja. Postoji jako puno projekata i u gradu i u županiji i u cijeloj Hrvatskoj u kojima ćemo trebati imati dijalog i zajedništvo. To je jedini put da smanjujemo broj korisnika Crvenog križa, broj ljudi koji odlaze preko granice u potrazi za boljim životom i da jednostavno stvaramo Hrvatsku kakvu su ljudi zaslužili i očekuju – rekao je Jakšić.
Za potrebe realizacije projekta vijećnici su donirali sredstva za kupnju potrebnih namirnica te pripremili roštilj za 170 korisnika.
– Vijećnici su skupili oko 2000 kuna i za ta sredstva kupljeno je meso i krumpir te za korisnike jednom godišnje upriličen ovaj tradicionalni roštilj. Ovo je prilika da jednom godišnje naši korisnici imaju malo drugačiji ručak – rekla je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
Jakšić je sa suradnicima također obišao socijalnu samoposlugu, a sve u sklopu “Dana otvorenih vrata EU projekata“ u koji se svojim projektima priključilo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
prigorski.hr