Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Grad Vrbovec učenicima osnovnih škola omogućio besplatne udžbenike i radne bilježnice

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o sufinanciranju nabave udžbenika i dopunskih nastavnih pomagala za učenike osnovnih škola na području grada Vrbovca. Tako će Grad Vrbovec učenicima za nadolazeću školsku godinu kupiti udžbenike i radne bilježnice.

Denis Kralj
Denis Kralj

-Veliko zadovoljstvo svih nas je što smo uspjeli omogućiti da vrbovečke učenike na klupama dočekaju i udžbenici i radne bilježnice. Prvotni plan je bio da se nabave samo udžbenici, ali kako je tu Županija odlučila sufinancirati 470 kn po učeniku otvorilo se prostora da nabavimo i nastavna pomagala. Stoga je trebalo dodati 50-ak tisuća kuna kako bi kupili i radne bilježnice. To je velika i sretna vijest za roditelje i za učenike. -rekao je Kralj.

Božica Jagoić Tukša
Božica Jagoić Tukša

Pročelnica Službe za opće poslove Božica Jagoić Tukša pojasnila je kako je Grad Vrbovec potpisao sporazum sa Županijom o sufinanciranju nabave udžbenika i dodatnih nastavnih pomagala te su sredstva već uplaćena u gradski proračun. -U tim sredstvima Županije uključena su sredstva i za učenike područnih škola, koje nisu na području Grada Vrbovca, a radi se o Rakovcu i Preseki. Tako da će Grad Vrbovec provesti javnu nabavu za sve. Kalkulacije za Grad Vrbovec su pokazale da imamo dosta sredstava, jedino se neće nabavljati likovne mape. -pojasnila je pročelnica Jagoić Tukša.

Radi se o iznosu od oko 1,2 milijuna kuna, a sve dodatne informacije roditelji mogu pronaći na stranicama Prve i Druge osnovne škole.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK-a Županijske komore Bjelovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim …

Foto: G. Obran

Danas počela podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima, a jedan gradski vijećnik predlaže isto i za djecu

Jutros je počela podjela božićnica kopriviničkim umirovljenicima koja će trajati do kraja ovog tjedna. Oko …