Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Grad Vrbovec učenicima osnovnih škola omogućio besplatne udžbenike i radne bilježnice

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o sufinanciranju nabave udžbenika i dopunskih nastavnih pomagala za učenike osnovnih škola na području grada Vrbovca. Tako će Grad Vrbovec učenicima za nadolazeću školsku godinu kupiti udžbenike i radne bilježnice.

Denis Kralj
Denis Kralj

-Veliko zadovoljstvo svih nas je što smo uspjeli omogućiti da vrbovečke učenike na klupama dočekaju i udžbenici i radne bilježnice. Prvotni plan je bio da se nabave samo udžbenici, ali kako je tu Županija odlučila sufinancirati 470 kn po učeniku otvorilo se prostora da nabavimo i nastavna pomagala. Stoga je trebalo dodati 50-ak tisuća kuna kako bi kupili i radne bilježnice. To je velika i sretna vijest za roditelje i za učenike. -rekao je Kralj.

Božica Jagoić Tukša
Božica Jagoić Tukša

Pročelnica Službe za opće poslove Božica Jagoić Tukša pojasnila je kako je Grad Vrbovec potpisao sporazum sa Županijom o sufinanciranju nabave udžbenika i dodatnih nastavnih pomagala te su sredstva već uplaćena u gradski proračun. -U tim sredstvima Županije uključena su sredstva i za učenike područnih škola, koje nisu na području Grada Vrbovca, a radi se o Rakovcu i Preseki. Tako da će Grad Vrbovec provesti javnu nabavu za sve. Kalkulacije za Grad Vrbovec su pokazale da imamo dosta sredstava, jedino se neće nabavljati likovne mape. -pojasnila je pročelnica Jagoić Tukša.

Radi se o iznosu od oko 1,2 milijuna kuna, a sve dodatne informacije roditelji mogu pronaći na stranicama Prve i Druge osnovne škole.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

sudovec

Noćni malonogometni turnir ove subote u Sudovcu

U subotu, 18. kolovoza u Sudovcu se održava noćni turnir u malom nogometu. Početak turnira …

stancer

IN MEMORIAM Ivan Stančer (1933.-2018.)

Ivan Stančer Od 1993. – 1997. prvi župan Županije Koprivničko – križevačke Od 1997. do …