Izjava dana
Krave

Grad Đurđevac raspisao natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za razvoj turizma i poljoprivrede

Grad Đurđevac objavio je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poljoprivrednike s područja Grada Đurđevca za umjetno osjemenjivanje junica i krmača, te za ulaganja u turističku djelatnost i izgradnju bazena.

Prošle godine najkorištenije mjere su bile upravo za umjetno osjemenjivanje te je za ove dvije mjere podneseno ukupno 72 zahtjeva, a isplaćeno je 51.000,00 kuna bespovratnih potpora.

Grad Đurđevac kontinuirano ulaže i u razvoj svojih turističkih sadržaja koji privlače sve više gostiju, te se Đurđevac već pozicionirao na turističkoj karti kontinentalnog turizma. O tomu svjedoče i brojna priznanja i povećanje broja posjetitelja. Sve više ljudi se odlučuje za bavljenje turizmom i uređenjem smještajnih kapaciteta kako u gradu tako i uz naše vinske ceste uz koje se nalazi oko 2000 klijeti.

Grad svake godine raspisuje nove mjere koje odgovaraju potrebama i razvoju naših smještajnih kapaciteta. Tako je raspisana i mjera kojom se potiče izgradnja bazena te mjera dodjele potpore za uvođenje turističke ponude na OPG-u čime se potiče povećanje broja kreveta, sufinanciranje plaćanja boravišne pristojbe te promocija.

Ciljevi ovog Programa su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.

Potpore male vrijednosti se dodjeljuju iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, a natječaj će biti otvoren do iskorištenja sredstava tj. najkasnije do 1. prosinca 2019. godine.

Prijava na natječaj podnosi se na obrascu koji se može preuzeti u Gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i razvojne projekte Grada Đurđevca, a dostupan je i na internetskoj stranici Grada Đurđevca.

Sva pitanja u vezi s natječajem mogu se tijekom trajanja natječaja poslati na e-mail: potpore@djurdjevac.hr ili na tel: 048/811-052.

prigorski.hr

fah

Provjerite i ovo

vrijeme

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u petak

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje …

groblje

Majka traži istinu: Zbog propusta mrtvozornika koji nije na vrijeme napravio obdukciju – tuži državu Europskom sudu

Očajna majka već tri godine traži istinu o smrti 19-godišnjeg sina. Zbog propusta mrtvozornika – …