kruzni tok durdevac

FOTO/VIDEO ZAVRŠILA JOŠ JEDNA PROMETNA INVESTICIJA U ĐURĐEVCU Najopasnije raskrižje u gradu od danas je postalo dupli kružni tok

Puštanjem balona i policijskim moto krugovima u petak je obilježen završetak radova na duplom kružnom toku na Ledinama u Đurđevcu.

Svečanosti su prisustvovati gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, koprivničko-križevački župan Darko Koren, predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, general Mladen Markač, predsjednik Uprave Centra za vozila Davorin Pavlović, ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić, načelnik PU KKŽ Vjekoslav Štimac, predstavnici PP Đurđevac, djelatnici HAK-a Đurđevac, predstavnici Mjesnog odbora Ledine, predstavnici izvođača i nadzora.

Grad Đurđevac je u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama ove godine krenuo u zajednički projekt rekonstrukcije raskrižja Basaričekova-Radićeva-Vinogradska s obzirom da je bila riječ o opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 3,1 mil. kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, ŽUC i Centar za vozila Hrvatske ovaj projekt su sufinancirali sa 85%, dok je preostali dio bio osiguran iz proračuna Grada Đurđevca.

Ovo raskrižje predstavljalo je jedno od najopasnijih raskrižja u Đurđevcu, a duplim kružnim tokom smanjit će se brzina prometovanja na spoju triju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Stjepana Radića, Basaričekove i Vinogradske ulice.

janci

Hrvoje Janči nije krio zadovoljstvo. -Ovo je bio veliki sigurnosni problem u Đurđevcu i predivnim funkcionalnim kružnim tokovima promet će biti sigurniji za vozače i pješake. Izvođač je bio ozbiljan i napravljeno je i prije roka- rekao je đurđevački gradonačelnik Janči i zahvalio svima koji su pomogli oko realizacije projekta.

Davorin Pavlović je napomenuo kako je Centar za vozila Hrvatske jedan od značajnijih čimbenika u sigurnosti na cestama i osigurava tehničke preglede u cijeloj Hrvatskoj. -Na taj način se eliminira 25 posto tehnički neispravnih vozila s ceste- rekao je Pavlović i dodao kako u svojem proračunu imaju predviđena sredstva za sanaciju opasnih mjesta.

davorin pavlovic

– Ovu godinu smo uz razgovor s ravnateljem ŽUC-a i generalom Markačem odlučili sufinancirati ovaj projekt. Ako spasimo jedan život, napravili smo svoj cilj- zaključio je predsjednik Uprave Centra za vozila Hrvatske Davorin Pavlović.

Vjekoslav Štimac je kazao kako policija brine o sigurnosti cestovnog prometa. -Veseli me što ćemo  puštanjem ovakvih objekata podići sigurnost i vjerujem da će statistika uskoro pokazati da je ovo sigurni dio Đurđevca- istaknuo je načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke.

stimac

Darko Koren je rekao kako je napredak u Đurđevcu vidljiv, a to treba zahvaliti sadašnjem i bivšem gradonačelniku i saborskom zastupniku. -Odgovornost u smislu zaštite života i materijalnih dobara je izrazito važan i zahvaljujem svima koji su materijalno pomogli, Centru za vozila i gospodinu Markaču.

koren

Projekt je vrijedan 3 milijuna kuna, a Centar za vozila je osigurao oko 2 milijuna kuna. ŽUC je sudjelovao sa 700 tisuća kuna i ovo prometno rješenje daje i jednu novu vizuru Gradu Đurđevcu- zaključio je koprivničko-križevački župan.

Dragutin Guzalić je dodao kako ovaj projekt traje od 2014. godine. – Prvi razgovori su pokrenuti s tadašnjim gradonačelnikom Željkom Lackovićem. Ovo je bilo opasno mjesto na kojem su se ljudi izvana teško snalazili.

guzalic

Bili smo uporni proteklih godina i izvoditelj je brzo sve odradio. Centar za vozila je sufinancirao projekt sa 2.147.000,00 kuna i Grad Đurđevac je imao troškove izmještanja i troškove oko pješačko-biciklističke staze- rekao je ravnatelj ŽUC-a.

General Mladen Markač istaknuo je kako je zadaća građanina i počasnog građanina Grada Đurđevca da doprinosi realizaciji projekata. -Ovim radovima se rješava krizna točka u prometu, a bilo bi mi drago da i Peski postanu centar ako bude postojao projekat- poručio je general Markač gradonačelniku Jančiju i dodao kako će i na tome pomoći.

mladen markac

-Zahvala ide i predsjedniku Uprave Centra za vozila Hrvatske i  saborskom zastupniku Željku Lackoviću koji je imao svoje prste da se ovaj projekt realizira- zaključio je general Markač.

Željko Lacković je uvodno rekao kako su se u Đurđevcu okupili svi koji su pomogli oko projekta duplog kružnog toka. -Tu su svi koji su kroz svoje funkcije ili dužnosti koje obnašaju mogli i pripomogli da se ovaj projekt napravi- kazao je Lacković zahvalivši Centru za vozila, ŽUC-u, županijskoj i gradskoj vlasti i generalu Markaču.

zeljko lackovic

-Đurđevac ima poveznicu u generalu Markaču, a i moja uloga kao saborskog zastupnika dokazuje da kad imamo svoje ljude u Zagrebu i kad zajednički radimo možemo napraviti sve što je potrebno jednoj sredini- rekao je Lacković i napomenuo kako je raskrižje sada puno sigurnije za djecu, ali i za starije sugrađane.

U znak svečanog završetka radova na kraju svečanosti vrtićarci Dječjeg vrtića Maslačak u zrak su pustili balone, a policijski službenici su motociklima i automobilom odradili dva počasna kruga na novim duplim kružnim tokovima u Đurđevcu.

PRO_5082 PRO_5087 PRO_5088 PRO_5093 PRO_5102 PRO_5106 PRO_5108 PRO_5111 PRO_5112 PRO_5114 PRO_5119 PRO_5123 PRO_5126 PRO_5139 PRO_5140PRO_5138 PRO_5194 PRO_5197 PRO_5224 PRO_5239 PRO_5242 PRO_5243

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: G. Obran

[VIDEO] ‘Jezikova juha’ Ž. Lackovića na Županijskoj skupštini: Gotovo je župane! Niste ništa naučili iz mojeg izlaganja kada sam vas podržao 2018.

Željko Lacković, nezavisni član Skupštine Koprivničko-križevačke županije na jučerašnjoj je sjednici bio najaktivniji vijećnik. Osim …

Foto: G. Obran

[FOTO/VIDEO] Djed Mraz iznenadio Koprivničance i poklanjao im igračke od balona

Neuobičajeni Djed Mraz jučer navečer je iznenadio Koprivničance. U središtu grada, na Zrinskom trgu, Djedica …