Izjava dana
juric viktorija

FOTO/VIDEO ŽENE U NOGOMETU Predstavljamo nogometnu delegatkinju Viktoriju Jurić

Zbog podrške ženama u nogometnom svijetu razgovarali smo s Viktorijom Jurić (22), nogometnom delegatkinjom iz Nove Kapele u općini Dubrava.

Viktorija nam je uvodna kazala kako studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i kako je delegatkinja godinu dana.

Poruku Viktorije Jurić svim djevojkama koje žele biti sudac ili delegat pogledajte u videu.

-U nogometu sam još od malih nogu zahvaljujući mojem tati koji je dugi niz godina bio nogometaš i nogometni djelatnik na svim razinama. Išla sam s njim na  brojne utakmice, a obvezno na utakmice Croatie iz Nove Kapele. Kao djevojčica rekreativno sam igrala nogomet s dečkima. Naime, jedini sportski izbor ovdje je bio nogomet.

Nogometni klub Croatia je veći niz godina informatički opremljen, a bilo je puno starijih delegata koji se nisu znali služiti računalom pa sam im počela pisati zapisnike. Tako je sve krenulo. Kako sam pisala stekla sam određena znanja i odlučila sam se primiti tog posla – rekla nam je Viktorija.

viktorija juric

-Svaki delegat počinje s pionirima i juniorima 2. županijske lige, a sad sam počela raditi i sa seniorima 2. županijske. Ambicije imam i vjerujem da tu nije kraj i da ću napredovati. Imam vozačku dozvolu i lako usklađujem fakultetske i obveze ovog posla. Prioritet mi je fakultet, a počela sam raditi i u jednom računovodstvenom uredu u Zagrebu na pola radnog vremena. Na taj način ću kad dobijem diplomu imati i iskustva u radu pa ću danas-sutra lakše do posla- rekla je Viktorija Jurić i napomenula kako nema nogometne uzore.

juric

Viktorija je kazala kako sve više ima žena u suđenju. – To je puno naporniji posao, pogotovo u nižim ligama. Ljudi ne biraju riječi ni trenutke. Definitivno nije lako biti žena u nogometu – istaknula je Viktorija Jurić i dodala kako ima posebno veliku podršku od oca koji je isto delegat.

juric

-Redovito pohađam seminare, razna testiranja i to je opet ljepši dio posla. Svi smo na okupu i družimo se.  Delegat možete biti puno duže nego sudac zbog godina – istaknula je na kraju razgovora Viktorija Jurić.

viktorija juricviktorija juricviktorija juricDSC_7242juricDSC_7230juric viktorijaDSC_7226DSC_7242DSC_7260DSC_7217

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: ŠKK Kc

Športski kuglački klub Koprivnica obilježio 20 godina osnivanja i rada

Športski kuglački klub Koprivnica svečanom je sjednicom jučer obilježio 20. godišnjicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja. …

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan o odluci Vlade za NUTS2 regije: Prvo su nam rekli da biramo, a onda su ignorirali naš izbor

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan danas je održao konferenciju za medije na temu Odluke Vlade Republike …