orehovec

FOTO/VIDEO U Svetom Petru Orehovcu dogovoren 2,8 milijuna vrijedan projekt vodoopskrbe

U općinskim prostorijama u Svetom Petru Orehovcu u petak popodne održan je radni sastanak na temu stanja vodoopskrbe na području Svetog petra Orehovca.

Na sastanku su sudjelovali uz općinskog načelnika Franju Poljaka i njegovog zamjenika Dragutina Hendelju i saborski zastupnik Branko Hrg, koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i direktor Komunalnog poduzeća Križevci Goran Gregurek.

_PRO0374

Franjo Poljak uvodno je zahvalio svima na dolasku. – Razgovarali smo o planovima i kako zatvoriti financijsku konstrukciju i s kojih razina u realizaciji planova.

Naglasak smo stavili na završetak sustava vodoopskrbe na području općine i konstatirali smo da je na općinskom području izgrađen vodoopskrbni sustav za 70 posto kućanstava – rekao je Poljak i dodao kako još 30 posto kućanstava gdje je intenzivna stočarska proizvodnja ima velikih problema s vodom.

poljak

-Koncentrirali smo se na dio koji bi se mogao realizirati u 2018. godini i s tim planovima smo upoznali gospodina Vukmirića. Radi se o investiciji od 2,8 milijuna kuna, gdje bi se izgradio vodoopskrbni sustav, spoj magistralnog voda iz Gornje Rijeke koji završava u Fodrovcu.

Spajanjem bi se izgradila i sekundarna mreža za Mokrice, Brezje, Kusijevec i Gornji Fodrovec. Tu je veći broj mogućih priključaka. Tražili smo podršku iz Hrvatskih voda, ali i od župana, iako ne tražimo sredstva od Županije- zaključio je Poljak.

_PRO0339

Darko Koren je napomenuo kako će se sastanak održati sljedeći tjedan u prostoru Koprivničko-križevačke županije. -Sagledat ćemo cjelokupnu problematiku po pitanju vodoopskrbe u Koprivničko-križevačkoj županiji. Svaka jedinica lokalne samouprave ima svoje posebnosti – rekao je Koren i izrazio zadovoljstvo što je Sveti Petar Orehovec vodoopskrbno pokriven sa 70 posto.

koren

-Danas smo razgovarali o završnom zahvatu u ulaganje u komunalnu infrastrukturu, a razgovarali smo i o odvodnji i o drugim temama vezanim za Hrvatske vode – kazao je Koren.

Davor Vukmirić je uvodno zahvalio na pozivu i medijima na korektnom praćenju. – Voda je civilizacijska potreba koja je važna i zbog aspekta očuvanja zdravlja ljudi. Osobno ću se potruditi da ovaj projekt bude što prije uvršten i dogovorili smo da će već sljedeći tjedan u Zagreb doći Franjo Poljak i Goran Gregurek kako bi se stvar terminski odredila i kako bi kroz 2-3 faze zaokružili taj projekt – zaključio je Vukmirić.

vukmiric

Branko Hrg je na kraju kazao kako je ponudio pomoć kao saborski zastupnik. – Koristim ovu zimsku stanku da vidim što se može napraviti, jer kad krene zasjedanje Sabora puno je teže odvojiti vrijeme. Prvi dio spojnog cjevovoda je vrlo bitan i znamo da se radi o području oko Fodrovca. Napregnut ćemo se svi zajedno da se krene u realizaciju – rekao je Hrg i napomenuo kako su na sastanku razgovarali i o drugim projektima.

hrghendelja

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

proizvedi

Predstavljanje projekta “Pro(iz)vedi mladost u kulturi” i okrugli stol Umjetnost u srednjoškolskom obrazovanju: potencijali ili teret?

Javnom raspravom o potencijalima likovne umjetnosti i vizualne kulture u srednjoškolskom obrazovanju otvaramo projekt “Pro(iz)vedi …

23.01.2018., Bjelovar - Specijalisticki sajam u okviru Dana poslova u turizmu odrzan je u skolsko-sportskoj dvorani. Specijalisticki sajmovi namijenjeni su ucenicima osnovnih i srednjih skola u cilju predstavljanja i popularizacije turisticko-ugostiteljskih zanimanja, a sajam potice Ministarstvo turizma. 
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

VIDEO Bjelovar: Održan specijalistički sajam za učenike u sklopu Dana poslova u turizmu

Specijalistički sajam u okviru Dana poslova u turizmu održan je u školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru. …