poljana

FOTO/VIDEO Svečano puštena u promet cesta u Poljani

Svečano je u četvrtak u promet puštena novoasfaltirana cesta kroz Poljanu, a obnovljeno je nešto više od 4 kilometra ceste. Asfaltiranje 2300 metara financirala je Zagrebačka županija sa 750 tisuća kuna, a sredstva u iznosu od 450 tisuća kuna za asfaltiranje 1750 metara osigurao je Grad Vrbovec.

Cestu su svečanim rezanjem vrpce otvorili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Stjepan Kožić je rekao kako je iz kredita u iznosu od 50 milijuna kuna omogućeno da se asfaltira oko 200 kilometara cesta.

-To još uvijek nije dovoljno za područje cijele Županije, a na području Vrbovca je asfaltirano oko 11 kilometara prometnica – rekao je Kožić i dodao kako je kroz Upravni odjel za poljoprivredu i komunalnu infrstarukturu osigurano još 800 tisuća kuna za nerazvrstane i nekategorizirane ceste. Kožić je napomenuo kako će uređenjem ove ceste život u Poljani postati puno sigurniji i kvalitetniji te naglasio da je ove godine u proračunu osigurano oko 10,5 milijuna kuna za prometnu infrastrukturu.

poljana1

Denis Kralj nije krio zadovoljstvo što je Poljana dobila safalt nakon punih 50 godina.

-Poljana je jedno od većih i starijih sela u Vrbovcu, koje danas također ima problema s iseljavanjem. Ovaj zajednički projekt Zagrebačke županije i Grada Vrbovca veliko je ulaganje u budućnost sela i stvaranje boljih uvjeta za mještane, kako bi ostali u svojim domovima. Još jednom zahvaljujem Županiji, koja je u ovoj priči opet odigrala glavnu ulogu – rekao je Kralj.

U ime mještana Županiji i Gradu zahvalio je Miljenko Tumpak istaknuvši kako asfalt puno znači za život mještana, a svečanost je završila zajedničkim druženjem.

poljana2 poljana3 poljana4 poljana5 poljana6 poljana7 poljana8 poljana9 poljana10 poljana11 poljana12 poljana13 poljana14 poljana15 poljana16 poljana17 poljana24 poljana25 poljana26 poljana27 poljana28 poljana29

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

klostar podravski

Koren i suradnici obišli infrastrukturne projekte u Općini Kloštar Podravski

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te ostali suradnici, u …

osvijetljena uprava koprivnice

U znak podrške oboljelima od šećerne bolesti koprivnička Gradska vijećnica osvijetljena je plavom bojom

Grad Koprivnica priključio se obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenoga. Tema …